De arbeidsmarkt en corona: waar is de vraag toegenomen?

21 september 2021 16:44

De arbeidsmarkt en corona: waar is de vraag toegenomen?

De coronacrisis heeft het leven flink op z’n kop gezet. Een turbulente tijd, waarin veel zekerheden zijn weggevallen. Het zou zomaar kunnen dat je door corona onzeker bent geworden over de toekomst bij je huidige baan, of nog vervelender, dat je in coronatijd ontslagen bent. Hoe ziet de arbeidsmarkt er nu uit? Waar liggen de mogelijkheden? In dit artikel vertellen we je alles over de huidige kansen op de arbeidsmarkt.

Waar liggen de kansen?

Gelukkig betekent de coronacrisis zeker niet binnen iedere sector een krimpend banenaanbod. Voornamelijk in de zorg, het onderwijs, de logistiek en inmiddels ook weer in de horeca wordt met smart gewacht op nieuw personeel.

  1. Zorg: Vanzelfsprekend is de druk op de zorg door de coronacrisis buitengewoon toegenomen. Alhoewel het aantal coronabesmettingen enigszins stabiliseert en de ergste piekbelasting achter de rug lijkt te zijn, blijft de vraag naar zorgprofessionals nog steeds erg hoog.
  2. Onderwijs: Wat geldt voor de zorg, geldt ook voor het onderwijs. De coronacrisis heeft deze sector aanzienlijk onder druk gezet. Nu de scholen weer zijn opgestart en het onderwijs fysiek plaatsvindt, neemt ook de angst voor besmettingen en bijbehorende uitval van leraren toe. En daarmee ook de vraag naar (tijdelijke) onderwijzers en invalkrachten.
  3. Logistiek: De coronacrisis heeft geleid tot een excessieve toename van online bestellingen. Al die pakketjes moeten uiteraard gemaakt, ingepakt en vervoerd worden. Dit betekent kansen op het gebied van magazijn- en productiemedewerker vacatures, maar ook de vraag naar planners en koeriers is groot.
  4. Horeca: Na de grote golf met ontslagen gedurende de lockdown(s), is de vraag naar horecapersoneel op dit moment groter dan ooit. Een heleboel ondernemers hebben tegelijkertijd personeel nodig.

Over het algemeen geldt dat werkgevers in iedere sector opzoek zijn naar talent met een groot aanpassingsvermogen, dat creatief kan denken, probleemoplossend te werk gaat en positief en leergierig is.

Werken in de logistiek?

Met de ontzettend drukke decembermaand in aantocht, neemt het aantal vacatures in de logistieke sector alsmaar toe. Of je nu onervaren of ervaren bent, een jong talent of gespecialiseerde professional, iedere helpende hand is welkom.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.