Dashcam steeds populairder onder automobilisten

7 september 2021 13:04

Dashcam steeds populairder onder automobilisten

Je ziet ze steeds vaker: dashboard camera’s, kortweg dashcams, ofwel een cameraatje achter de voorruit van de auto waarmee je de actuele verkeersituatie kunt opnemen. Met zo’n kleine videocamera kun je natuurlijk mooie rijroutes opnemen. Maar ze zijn vooral bedoeld om bewijsmateriaal te verzamelen na een verkeersincident. Hoe ontstond het ongeluk? Wie zat er goed of fout? En wat is het kenteken van die bestuurder die hard wegreed na het incident?

Dashcam levert bewijsmateriaal

Nu de drukte op de weg weer steeds verder toeneemt, wordt de kans op een ongeluk helaas ook groter. En dus neemt de populariteit van de dashboard camera, waarvan de kwaliteit steeds beter is geworden, toe. Dan is het natuurlijk belangrijk dat de automobilist beschikt over een dashcam die opnames maakt van goede kwaliteit, zowel overdag als tijdens de nachtelijke uren, en die ook gemakkelijk terug te zien zijn. Wanneer dat het geval is, kan het beeldmateriaal doorslaggevend zijn als bewijsmateriaal bij incidenten of ongelukken op de openbare weg. In toenemende mate bieden verzekeringsmaatschappijen dan ook premiekorting aan automobilisten als deze een dashcam (laten) installeren van goede kwaliteit.

Hoogwaardige dashcams

Carcam is opgericht in 2011 en voorloper op het gebied van kwalitatieve en exclusieve dashcams. De afgelopen tien jaar heeft het bedrijf op dit gebied veel kennis en ervaring opgebouwd. Dat merk je aan de kwaliteit van het productassortiment, de specialistische inbouw die klanten wordt geboden en het hanteren van hoogwaardige service. Hierbij wordt de hele markt bediend. Klanten zijn, behalve de particuliere sector ook wagenparkbeheerders, autoverhuurbedrijven en het ambulancevervoer.

Carcam heeft voor ieder automerk en -model een passende inbouwdashcam; een professionele inbouwservice aan huis of op locatie en een ruime keuze aan dashcams; van ‘standaard’ modellen tot aan de meest geavanceerde dashcams die er op de markt zijn te krijgen.

Veel functionaliteiten beschikbaar

De dashcams uit het assortiment van carcam leveren kraakheldere beelden die weinig geheugenruimte innemen en data verbruiken. Het zijn de kleinste en best weggewerkte, onopvallende dashboard camera’s die er momenteel in Nederland verkrijgbaar zijn. Dashcams met gps die ook gebruik maken van 4G, wifi en cloudfunctionaliteiten en die geavanceerde functies zoals parkmode, nachtzicht en motiedetectie bieden. Daarnaast geven de universele dashcams bijvoorbeeld ook meldingen af wanneer er iemand dichtbij een auto loopt. Dat biedt de autobezitter een veilig gevoel. En de meest geavanceerde dashcams zijn door middel van een app op afstand te bedienen en te controleren.

De trend is dat steeds meer aspecten van ons rijgedrag worden vastgelegd. De aanwezigheid van een dashcam past daar goed in. Het is niet gek om te verwachten dat binnen enkele jaren iedere auto standaard met een dashcam zal zijn uitgerust.

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.