D-Two, de duurzame ICT dienstverlener

26 april 2020 16:22

D-Two, de duurzame ICT dienstverlener

Al bijna 10 jaar biedt D-Two uit Elst (Gld.) flexibele en rendabele totaaloplossingen in het afvoeren, verwerken en vervangen van overtollige of afgeschreven ICT-apparatuur.

Naast service verlenen willen we een duurzame bijdrage leveren aan een betere wereld. Dit gaat bij D-Two verder dan het vervangen van de lampen voor ledverlichting. De afgelopen jaren hebben wij ruim 120.000 systemen verwerkt. Als gevolg daarvan hebben wij een groot aantal werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weten te creëren. Het is ons streven om samen met onze klanten werk te blijven genereren voor deze kwetsbare doelgroep. Ook streven we ernaar om al onze bedrijfsprocessen zo milieuvriendelijk mogelijk in te richten.

Zo hebben wij onlangs op ons bedrijfspand meer dan 100 zonnepanelen gelegd. Deze zonnepanelen bedekken een oppervlakte van ruim 200 m². Hiermee wekken wij op jaarbasis ongeveer 35.000kWh op. Dit betekent dat D-Two nu volledig zelfvoorzienend is in stroomverbruik. Een mooie stap in de verdere verduurzaming van onze bedrijfsprocessen.

Verwerking van hardware

Het is voor organisaties enorm belangrijk dat bedrijfsdata niet zomaar op straat komt te liggen. Daarom nemen wij de verantwoording voor het veilig en definitief verwijderen van al jouw bedrijfsdata en persoonsgegevens volledig van je over.

“Als zorginstelling is het van groot belang dat er zorgvuldig en adequaat met de oude apparatuur wordt omgegaan. D-Two is al sinds langere tijd onze betrouwbare partner voor de afvoer van oude ICT-apparatuur. De verwerking gebeurt gestructureerd en als klant ontvang je transparante overzichten.” – Radboud Universitair Medisch Centrum

Doordat ieder product dat hier binnen komt apart wordt geregistreerd kunnen wij je een concreet en gedetailleerd rapport aanleveren. In deze rapportage vind je onder andere de waarde die jij nog terug krijgt voor je apparaat. Zo ontvang je in veel gevallen zelfs nog geld voor het afvoeren van hardware naar D-Two.

Terug in de markt

Een deel van alle verwerkte hardware is, bijvoorbeeld door ouderdom of defecten, onverkoopbaar. Deze onverkoopbare systemen verzamelen wij, de-assembleren ze en bieden ze aan gecertificeerde recyclers aan. Deze recyclers hebben als plicht de restmaterialen maximaal te hergebruiken. Bij dit proces wordt het milieu in alle opzichten ontzien. Wij sorteren de componenten op productgroep en de recyclers ontmantelen deze vervolgens naar herbruikbare materialen zoals koper, goud, plastic en glas.

Gelukkig zijn veel systemen nog wel geschikt voor hergebruik. Om deze apparaten terug in de markt te brengen hebben wij Daans Magazijn opgericht. Via de webshop van Daans Magazijn (www.daansmagazijn.nl) kunnen jouw medewerkers met korting hun gebruikte PC, laptop of ander apparaat terugkopen. We merkten dat veel medewerkers van onze klanten daar belangstelling voor hebben, maar dat de ICT-afdelingen van onze klanten niet altijd zitten te wachten op de afhandeling hiervan. Daarom regelen wij dit voor onze klanten. Het terugkopen verloopt via een normale facturatie- stroom en medewerkers kunnen zo voor een scherpe prijs gebruikte hardware aankopen. Ook voor niet-klanten is Daans Magazijn een betrouwbare webshop voor de aanschaf van gebruikte elektronica voor zowel particulieren als bedrijven.

Wil je meer weten over onze organisatie en andere diensten? Kijk dan op onze website (www.d-two.nl). Wij staan altijd open voor een goed gesprek over de gebruikte computers & ICT-apparatuur van jouw organisatie. Wil je met ons in gesprek? Neem dan gerust contact met ons op. «

D-Two

Marithaime 5

6662 WD Elst

Telefoon 0481 - 37 78 02

E-mail info@d-two.nl

www.d-two.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.