Clifford training & coaching - Think Global, Act Local!

20 oktober 2020 09:10

Clifford training & coaching - Think Global, Act Local!

 

In deze serie waren we dit keer in geanimeerd gesprek met Dave Clifford van Clifford training coaching. Gevestigd sinds 2007 aan de Eusebiusbuitensingel 7 in het bedrijvenverzamelgebouw “Eusebius Staete”.

Eigen stijl en eigen kracht

Clifford training coachingNa een studie HEAO en bedrijfskunde en diverse banen in het bedrijfsleven was Dave 18 jaar geleden - toen hij 30 jaar oud was - bijna voor een goede baan verhuisd naar London. Vanwege de liefde bleef hij in Nederland en startte vervolgens in 2004 zijn eigen bedrijf: ’Het is mijn passie om door middel van verschillende technieken, mensen te ontwikkelen, transformeren en te laten groeien’. Mijn bureau wordt al jaren met succes ingehuurd door (inter)nationale bedrijven zoals Teijin Aramid, Corbion Total, Akzo, DSM, ING, Jumbo, Arval onderdeel van BNP Paribas en als raad van advies bij Four Digits in Arnhem. Als executive coach word ik ingezet voor coaching van managers en lokale ondernemers maar ook als trainer op het gebied van MD trajecten, leiderschap, teamontwikkeling, loopbaan en stressreductie. Het is prachtig om te zien hoe mensen boven zichzelf uit kunnen stijgen door een andere mindset. Veel mensen hebben negatieve gedachten over zichzelf en houden dat zelf in stand, een vorm van zelfsabotage eigenlijk. In ons jargon werken wij eraan “mensen weer in hun kracht zetten”. Ik heb net zoals andere trainer/coaches hierin een eigen stijl ontwikkeld.’

Transformeren

‘Ik had de keuze om psychologie te gaan studeren maar ben mijzelf toch gaan scholen in de methodiek NLP (Neuro Linguistisch Programmeren)’.  De methodiek NLP komt voort uit het bestuderen van mensen met uitzonderlijke kwaliteiten. Voor het eerst in de geschiedenis, jaren ’70,  werd er heel praktisch gekeken naar welke gedachtepatronen, emoties en gedrag naar succes leidde en welke juist niet. Er werd onderzocht welke onbewuste strategieën ons motiveren, onze creativiteit stimuleren en ons in mogelijkheden laten denken en welke ons remmen of tegenhouden. ‘Sinds 2006 heb ik mijn “NLP master” afgerond en combineer ik dit  met “Sociaal Panorama” en “Voice Dialoque” technieken. Juist het combineren en op maat inzetten van deze technieken is mijn kracht en succes gebleken. Ik kan snel en effectief belemmeringen en blokkades bij mensen opzoeken en transformeren naar concrete oplossingen.’ Dave is een enthousiast en beeldend spreker die zijn betoog illustreert met verschillende praktijkvoorbeelden én hij is een goede luisteraar. We raken makkelijk met elkaar in gesprek over diverse onderwerpen. ‘In het huidige ondernemingsklimaat is er veel vraag naar stressreductie, het ontwikkelen van zelfvertrouwen en balans in werk privé.

Spijkerkwartier

Ik heb zelf jarenlang in het Spijkerkwartier gewoond en mijn vrouw heeft ook al 20 jaar een bedrijf in deze wijk. Het heeft een bepaalde sfeer en energie waar ik mij bij op mijn gemak voel. Ik zit al jaren met mijn kantoor in “Eusebius Staete” en ik vind het positief dat zoveel bedrijven zich hier hebben gevestigd. Midden in de stad een heerlijk rustpunt voor mijn cliënten, ideaal!

Engels

‘Mijn roots liggen in Hongarije en Engeland, mijn oma komt uit Boedapest en mijn opa uit Engeland, vandaar mijn Engelse naam “Clifford”. Het grote voordeel is dat ik tweetalig ben: voor internationale bedrijven train en coach ik daarom ook in het Engels.

Meer weten?

Wil je als organisatie meer weten over hoe je in deze crisis het beste uit je zelf, je team en je organisatie haalt middels executive coaching of een maatwerk leiderschapsprogramma, vraag dan een gesprek aan via www.cliffordtraining.nl/contact.html.

CliffordMijn missie is: “Empowering people & organizations”!

Clifford training coaching

Eusebiusbuitensingel 7

6828 HT Arnhem

Tel. 06-42249079

www.cliffordtraining.nl

www.linkedin.com/in/cliffordtraining

Tekst: Trudi Hendriks

Foto’s: Richard Lentjes

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.