Clifford training coaching - Duurzaam in balans blijven

11 december 2020 12:00

Clifford training coaching - Duurzaam in balans blijven

Mensen empoweren, niet voor de korte termijn maar juist voor de langere termijn. Dat is in het kort waar executive coaching van Dave Clifford voor staat. Hij helpt je om weer optimaal in je eigen kracht te komen. Deze duurzame ontwikkeling zorgt voor een balans in jezelf en daardoor ook in je organisatie.  Lokale ondernemers en bedrijven zoals Teijin Aramid, DSM, Akzo Nobel, Jumbo en Arval huren Dave Clifford al jaren in als leiderschapstrainer en executive coach. Het is zijn passie om mensen zich duurzaam te laten ontwikkelen en te laten groeien. Dat ondervond ook Monica Lopez Lorenzo, nu Platform Leader Life Protection, Marketing and Sales bij Teijin Aramid in Arnhem, toen zij in 2017 voor het eerst aanklopte bij Clifford Training Coaching.

Onderscheidend vermogen

“Het is mijn doel om mensen te empoweren. Ik wil niet alleen het probleem tackelen, maar juist dat ze zich voor een langere termijn naar een hoger niveau kunnen ontwikkelen. Dat kan een hiërarchische positie zijn, maar ook een ontwikkeling in je persoonlijkheid,” legt Dave uit. “Bijvoorbeeld als iemand assertiever wil worden, of meer positieve invloed wil uitoefenen op zijn omgeving.” Hij benoemt drie elementen die in executive coaching aan bod komen: ten eerste gaat hij uit van het belang of de doelstelling van een organisatie; ten tweede belicht hij relaties als er een conflict is of een samenwerking stroef verloopt; het derde element is de persoonlijkheid, het ontwikkelen van talenten of het wegnemen van barrières. “Ik kom regelmatig cliënten tegen die tegen de grenzen van hun eigen kunnen aanlopen. Je gedrag wordt bepaald door wat je gelooft. Als je denkt dat het lastig wordt om in een conflict met een collega of partner de relatie vlot te trekken, is dat een gedachte die jou afremt. Daar kun je behoorlijke stress van krijgen,” scherpt hij aan. “Dat psychologische deel is onderscheidend, merk ik.”

Van dark forces naar boost

Monica Lopez Lorenzo liep binnen Teijin Aramid aan tegen ‘iets’. Ze kon het niet helder omschrijven.  “Via de Learning and Development afdeling kwam ik in contact met Dave. In het eerste traject zijn wij gaan kijken naar de organisatie en mijn relaties daar. Door een serie vragen en technieken, merkte ik dat ik zelf antwoorden gaf op mijn vragen. Dat is best shockerend. Geen magie, maar de kwaliteit van Dave.” Na het eerste coaching traject wist Monica precies wat ze wilde; executive worden binnen Teijin Aramid. “In het tweede traject zijn we op zoek gegaan naar hoe ik mijn talenten kon ontplooien, hoe ik impact zou kunnen maken en hoe ik een goede omgeving voor samenwerking zou kunnen creëren. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want je hebt te maken met dark forces in je omgeving en jezelf. Ik plaatste het gezamenlijk belang boven mijn eigen belang. Ik was totaal uit balans. Waar wij aan gewerkt hebben, is mijn eigen kracht te vinden en een balans te vinden in de verschillende belangen,” zegt Monica. “Ik zag iemand met enorm veel potentie, maar ook iemand met bepaalde belemmeringen in haar hoofd. Ik gebruik technieken vanuit de NLP om dat inzichtelijk te maken. Maar juist ook zo te transformeren dat het uit je systeem gaat en dat je in je kracht staat” vertelt Dave. Monica is ‘back in the game’: “Het is in de top van het bedrijfsleven erg uitdagend, maar wees jezelf, wees authentiek. Ik ben Dave dankbaar voor deze transformatie.”

Wil je weten of executive coaching voor jou interessant is, neem dan contact op met Dave Clifford.

Clifford training coaching

Eusebiusbuitensingel 7, 6828 HT Arnhem

Telefoon 06- 42249079

www.cliffordtraining.nl

www.linkedin.com/in/cliffordtraining

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.