Buckaroo lanceert Pay by Bank als alternatief naast iDEAL

3 juli 2023 09:16

Buckaroo lanceert Pay by Bank als alternatief naast iDEAL

Buckaroo lanceert als eerste betaalprovider Pay by Bank in Nederland, de nieuwe online betaalmethode voor e-commerce. De introductie van Pay by Bank is een reactie op de sterke verschuivingen op de betaalmarkt, waardoor er een groeiende behoefte is ontstaan aan een voordelig alternatief dat naast iDEAL een vast prijsbeleid hanteert. Met Pay by Bank biedt betaalprovider Buckaroo het alternatief waarmee webshops het checkout proces tot 25% kunnen verkorten zonder hiervoor meer te betalen.

Buckaroo Pay by Bank: conversie verhogend, snel & intuïtief

Pay by Bank verkort het checkout proces met als resultaat: een eenvoudiger, efficiënter en sneller online aankoopproces, en verhoging van de conversie voor de webshop. Voor consumenten betekent betalen via Pay by Bank dat ze betalen in de eigen vertrouwde bankomgeving zonder herhaaldelijk hun betaalgegevens in te hoeven vullen. De meest gebruikte banklogo’s worden in de checkout van de webwinkel vooraan gezet en bij vervolgbetalingen wordt de voorkeursbank van de consument onthouden.

Joeri van Puffelen, Project Manager Business Development bij Buckaroo: ‘Bij onze klanten staan we bekend als een betrouwbare partner die meedenkt in het optimaliseren van betaalprocessen. De behoefte van onze klanten staat altijd voorop. We wilden een online betaalmethode op de markt introduceren die de conversie verbetert, gemakkelijk te integreren is en die merchants, met het oog op verder groei, later dit jaar ook kunnen aanbieden in andere EU-landen.

Innoveren op de betaalmarkt

In 2019 heeft de introductie van PSD2 het betaallandschap in Nederland voorgoed veranderd. Dankzij de Europese wetgeving is ook de term ‘Open Banking’ in het leven geroepen dat nieuwe manieren van online betalen mogelijk maakt.  

Voor de lancering werkte Buckaroo nauw samen met IbanXS, een Open Banking platform dat met meer dan 2.000 Europese banken is verbonden. Om Pay by Bank aan te kunnen bieden zijn ook door De Nederlandsche Bank (DNB) geautoriseerde licenties vereist. In 2020 heeft Buckaroo - als één van de weinige betaalproviders - PSD2 licentie 7 en licentie 8 verworven. Hiermee kan Buckaroo als Payment Initiation Service Provider (PISP) betalingen initiëren en als Account Information Services Provider (AISP), met toestemming, toegang verkrijgen tot de betaalgegevens van de consument.

Wil je Pay by Bank aanbieden in de checkout? De online betaalmethode is eenvoudig te implementeren via Buckaroo. Klik hier voor meer informatie.

Zonnebaan 9
3542 EA Utrecht
Telefoon: +31 (0)30 711 50 00
E-mail: marketing@buckaroo.nl
www.buckaroo.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.