Bracke Aandrijfspecialist: innovatieve smart motor sensor

13 februari 2020 09:50

Bracke Aandrijfspecialist: innovatieve smart motor sensor

Met de innovatieve smart motor sensor service van Bracke Aandrijfspecialist kunnen onregelmatigheden in een elektromotor snel worden gesignaleerd, waardoor het risico op storing of uitval wordt verlaagd. Bovendien kan in voorkomende gevallen onderhoud worden uitgesteld. Vaak wordt namelijk preventief onderhoud verricht, ongeacht de werkelijke staat van de machine. ,,Met de smart motor sensor baseren we het onderhoud op reële gegevens, waardoor we het risico van storing of ongeplande uitval kunnen voorspellen. Het resultaat is een langere levensduur voor de machine, minder verrassingen door ongeplande stops en minder onderhoudskosten”, legt directeur-eigenaar Joris Bracke uit. Het werkgebied van Bracke Aandrijfspecialist - met vestigingen in Clinge, St-Gillis-Waas en Waddinxveen - is overal in Nederland en Vlaanderen waar elektromotoren draaien. Bracke Aandrijfspecialist zorgt ervoor dat het machinepark van haar klanten probleemloos blijft draaien.

Sectoren

Het familiebedrijf is al ruim een halve eeuw specialist in het leveren, repareren en reviseren van elektromotoren, reductoren, pompen, frequentiesturingen en transformatoren. De dienstverlening bestaat daarnaast uit engineering en retrofit, spare part service en optimalisatie van productieprocessen. De klanten van Bracke Aandrijfspecialist zijn actief in een brede waaier van sectoren, zoals in de (petro)chemie, voedings- en verpakkingsmiddelenindustrie, op- en overslag en (semi) overheden. Overal waar elektrische energie wordt omgezet in beweging zitten de klanten van de EB-Groep. ,,Voor elke vorm van industrie worden elektromotoren gebruikt. Variërend van ventilatoren in koelhuizen tot kraanmotoren voor het laden en lossen van schepen. Als bij een havenlogistiek bedrijf de kraan niet werkt en een schip een dag langer voor de kant moet liggen, dan kost dat een vermogen”, aldus Joris Bracke.

www.eb-groep.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.