Boost de workspirit van je bedrijf met een nieuw interieur

1 februari 2023 08:30

Boost de workspirit van je bedrijf met een nieuw interieur

Groeit je onderneming of mag er juist eens een frisse wind doorheen waaien? Of je nu al een bedrijfsruimte hebt, gaat verhuizen of nog helemaal nieuw bent, maakt eigenlijk helemaal niets uit. Met een slim en mooi interieur zorg je voor een lekkere workspirit en enthousiaste klanten en/of relaties. Kortom, een boost voor je bedrijf! Wij geven je een paar handige tips om precies dát te bereiken!

Stijl kiezen

Ga je een bedrijfsruimte inrichten, dan is het bepalen van de stijl het eerste dat je moet doen. Dit geeft je het juiste ‘handvat’ voor wat er verder allemaal gaat volgen. Het interieur en de sfeer moeten passen bij je onderneming. Zo kan een advocatenkantoor modern of juist klassiek worden ingericht. Terwijl je voor een bedrijf met vegan producten eerder voor gerecyclede meubels van natuurlijk materiaal kiest. De inrichting moet dus een weerspiegeling zijn van je bedrijf; een uitnodigend visitekaartje en een fijne werkplek voor je werknemers, inclusief jijzelf.

Flexibiliteit

In de huidige tijd is flexibiliteit een belangrijk aspect voor bedrijfsinrichting.  Dit is niet alleen handig voor als je bedrijf groeit, maar ook voor het circuleren van je personeel en om thuiswerken mogelijk te maken. Het is slim om hier al tijdens de ontwerpfase rekening mee te houden en te zorgen voor modulaire werkplekken.

Goede indeling

Om de creativiteit, samenwerking en een soepel verloop te stimuleren, is een slimme indeling van belang. Dus deel niet in naar functie, maar kijk vooral naar welke taken waar en in welke volgorde moeten worden uitgevoerd. Zo kun je mensen die aan hetzelfde project werken bij elkaar plaatsen waardoor je veel productiever werkt. Elke onderneming is anders en heeft daarmee ook andere eisen. Bekijk dus wat er nodig is. Grotere bedrijven maken vaak gebruik van het principe van zonering. Met een luidruchtig deel waar teams kunnen vergaderen, samenwerken en brainstormen, een stillere zone waar men juist geconcentreerd en zonder stress kan werken en natuurlijk een ontspanningszone voor de lunch- en andere pauzes.

Verlichting

Een belangrijk punt dat hoog op je to-do list zou moeten staan bij het inrichten van je bedrijf is de verlichting. Dit is niet alleen van belang zodat je goed kunt zien wat je doet, maar ook voor de sfeer. Daarnaast is de vorm, soort en mate van verlichting ook op invloed op de gezondheid van je medewerkers en daarmee secundair op de productiviteit van de je onderneming.

Luchtkwaliteit

Een gezonde werkomgeving betekent ook een gezonde lucht. De luchtkwaliteit op het werk moet dus eveneens een punt van aandacht zijn. Zet de ramen open, zorg voor een luchtcirculatiesysteem en plaats niet teveel werknemers binnen 1 ruimte. Ook een goed luchtreinigingssysteem kan oplossing bieden.

Schakel een professional in

Zoals je ziet, komt er best veel kijken bij de inrichting van een onderneming. Niet alleen de stijl en het ontwerp, maar ook gezondheidsfactoren en praktische punten zijn cruciaal.  Het best schakel je dus een professional in, om te zorgen dat je inrichting in een keer aan alle eisen voldoet en je jouw onderneming een boost geeft.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.