Boodschap plakken

12 februari 2020 10:31

Boodschap plakken

Stickers plakken is altijd leuk en soms nuttig. Wie kent ze niet het 30 kilometer bord geplakt op een kliko. Het wordt meestal gedaan door scholieren om automobilisten nogmaals te wijzen op veilig rijden in de straat. Op zich een goede actie. Jammer is dat de container maar eenmaal per maand op straat staat.

Functie

Stickers worden gebruikt om veiligheid en regels aan te geven. Pictogrammenstickers worden gebruikt om vluchtwegen aan te geven of gevaarlijke situaties. Elke machine in een productiehal is volgeplakt met stickers die wijzen op instructie en gevaren. Naast regels biedt de sticker ook een manier om nuttige informatie door te geven. Het vroegere tandenborsteltje op snoepgoed bijvoorbeeld of een sticker die aangeeft hoeveel calorieën er in een product zit. Ook een handige sticker is ‘trekken’ en ‘duwen’ die je op toegangsdeuren ziet en waarbij je toch de neiging hebt om het omgekeerde te doen. Natuurlijk de ‘nee-nee’ en ‘nee-ja’ stickers op de brievenbusdeksel. Als de bezorger dat leest weet hij wat wel en wat niet in de brievenbus mag.

Informatie

In feite is een sticker een informatiemedium. Bedrijven laten stickers bedrukken voor promotiedoeleinden. In feite kunnen stickers op elke ondergrond geplakt worden; vloer en raamstickers bijvoorbeeld kunnen op elk gewenst formaat bedrukt worden. Stickers vallen op in de winkel met ‘afgeprijsd’ of ‘twee halen, één betalen’. Ook hier geldt herhaling loont. Stickers met het bedrijfslogo zijn ideaal om naamsbekendheid te vergroten.

Stickers verwijderen kan soms wel eens lastig zijn. Een gedeelte blijft zitten of er bestaat de kans dat lakverf beschadigd wordt. Er zijn diverse huis en keuken middelen. Nagellakremover bijvoorbeeld en terpentine. Liever geen agressieve middelen? Pindakaas schijnt ook een probaat middel te zijn. Tot slot zijn er speciale stickeroplossers te koop.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.