Binnenkort online: on demand webinars ‘Persbericht schrijven met effect!’

14 juni 2022 11:44

Binnenkort online: on demand webinars ‘Persbericht schrijven met effect!’

Er is veel te vertellen over het bedrijf waar je werkt. Maar hoe weet je nu of het daadwerkelijk nieuws is? En als het dan nieuws is, hoe maak je vervolgens een relevant persbericht van het nieuwsfeit? En wanneer en hoe kun je persberichten het best verzenden?

ANP Pers Support en Cision lanceren samen hun eerste ooit on demand webinars. Je bekijkt deze webinars waar en wanneer het jou uitkomt. De inside kennis en nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de media- en nieuwswereld die in deze gratis webinars wordt gedeeld, werd voorheen enkel in de live workshops en masterclasses op het ANP-kantoor gedeeld. Maar vanaf nu is het ook mogelijk om online aan de webinars deel te nemen.

In de eerste serie webinars helpt Jessica van der Waal (Sales Director ANP Pers Support & Cision Benelux) je hoe je een ‘persbericht met effect’ schrijft. In enkele stappen zet je een structuur neer waarmee je na het webinar aan de slag kunt om op een effectievere manier de media te bereiken die voor jou relevant zijn.  

In de eerste reeks gratis webinars leer je:

  • Waarom een persbericht?
  • Wat zijn goede redenen om een persbericht te sturen?
  • Waar moet een ‘kop’ en een ‘lead’ aan voldoen
  • Distributie van een persbericht: naar wie stuur je welk bericht?
  • Timing? Wanneer is het perfecte moment?
  • Hoe kijken journalisten naar een persbericht?

In volgende webinars zullen ook andere sprekers en onderwerpen aan bod komen en leer je meer over het internationale aspect van effectief media bereiken, maar ook over onderwerpen als ‘wat te doen na het versturen van je verhaal?’, ‘hoe maak je meetbare resultaten van je inspanningen?’ en bijvoorbeeld hoe je relevant kunt blijven als merk of organisatie met jouw verhalen.

Aanmelden

Krijg als eerste gratis toegang zodra de webinars live komen door je hier aan te melden: https://perssupport.nl/workshops-events/

Over ANP Pers Support & Cision

ANP Pers Support is een gezamenlijk initiatief van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en het wereldwijd opererende Cision, om organisaties te ondersteunen bij het verspreiden van hun nieuws.

Via de ANP nieuwsfeed, een van de belangrijkste nieuwsbronnen van de Nederlandse media, brengt ANP Pers Support verhalen van klanten rechtstreeks onder de aandacht bij ruim 8.000 journalisten van landelijke en regionale dagbladen, radio- en televisieprogramma’s en nieuwssites.

Cision (PR Newswire) biedt toegang tot de netwerken van alle belangrijke internationale persagentschappen en de database bestaat uit de contactgegevens van bijna 1 miljoen Nederlandse en buitenlandse journalisten en bloggers. Zo kun je tot op onderwerpsniveau een passende perslijst samenstellen.

www.perssupport.nl
www.cision.nl 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.