Beter werk door meer aandacht

27 oktober 2016 14:04

Beter werk door meer aandacht

“De beste oplossing ontstaat door te investeren in mensen.” Dat vinden de dames van uitzendbureau Actief Werkt! in Middelburg. Manager Mirjam de Jonge en Salesmanager Wendy van Rotten streven er naar om het meest persoonlijke uitzendbureau van Nederland te worden. “Onze ambitie is om te groeien, samen met onze klanten en flexcollega’s. Door nieuwsgierig te zijn en altijd door te vragen. Wij zorgen dat iedereen een passend voorstel krijgt met als resultaat succesvolle organisaties en mensen die zich op hun plek voelen.”

Het wordt nog wel eens vergeten: organisaties bestaan uit mensen. Dat is wat ze bij Actief Werkt! steeds goed voor ogen houden. Bij wat ze ook doen: het gaat altijd over mensen. Echte mensen. Mensen met een verhaal en unieke eigenschappen. Bij uitzenden, detacheren, payrolling of werving en selectie, het is de persoonlijke aandacht die het verschil maakt. Dat geldt zowel voor de kandidaten als de opdrachtgevers. En voor de mensen die vraag en aanbod bij elkaar brengen.” Dat is wat het werk ook zo boeiend maakt”, vinden Mirjam de Jonge en Wendy van Rotten. Natuurlijk hangen ook bij hen op het kantoor in Middelburg de te behalen targets aan de muur. “Maar dat is niet waar het in eerste termijn om gaat. Zoiets komt vanzelf, als je je werk goed doet.”

Je thuis voelen

Die persoonlijke benadering bij uitzendbureau Actief Werkt! is niet zo maar een businessmodel. Alles begint met oprechte interesse, in het verhaal achter de kandidaat en de klant. Aan de ene kant doorvragen naar inzet, ambitie, kwaliteiten en competenties van de flexcollega. Aan de andere kant het begrijpen van de behoeften en werkprocessen bij de opdrachtgever en het werk daarop afstemmen. Juist door zo te investeren in mensen kom je volgens De Jonge tot de beste oplossingen. “Een werkgever weet bij Actief Werkt! precies waar hij aan toe is. En ook de kandidaat komt terecht bij een bedrijf waar hij of zij zich thuis voelt. Iedereen krijgt bij ons een voorstel dat past.”

De Jonge is een bekend gezicht op de Zeeuwse arbeidsmarkt en heeft een enorme staat van dienst opgebouwd. Dit begon allemaal bij het in de provincie gewortelde en gegroeide Tence, nu dus Actief Werkt! “Tence was al actief, nu heten we ook zo! Het netwerk aan bedrijven en kandidaten is nog steeds de grote kracht, ook onder de nieuwe vlag.” Van Rotten is afkomstig uit de technische groothandel en weet als geen ander wat opdrachtgevers verwachten van een uitzendbureau. “En ook wat ze vooral niet willen. Geen gedoe.”

Betrokken

Ontzorgen heet het zo mooi. Dat is precies wat Actief Werkt! doet. Een landelijke speler, met alle synergetische voordelen van dien. Maar ook een Zeeuwse speler, gevestigd in Middelburg en Terneuzen, die zich betrokken voelt bij de regionale economie en werkgevers die vooruit willen. Bij Actief Werkt! geloven ze nadrukkelijk in samenwerking. Met opdrachtgevers, flexcollega’s, het UWV, het onderwijs en andere partners. Successen op korte termijn, ja, graag. Maar liever nog duurzame resultaten. De duur van de uitzendcontracten is daar bij Actief Werkt! ook op afgestemd. Net als het belletje naar de flexcollega’s, na de eerste werkdag. De Jonge: “Persoonlijke aandacht is bij ons een continu proces. Dat is geen geforceerd dingetje. Het hoort bij ons. Van industrie, techniek en administratie tot een flexcollega die werkt als heftruckchauffeur of schoonmaker, we vormen één club mensen van doeners en aanpakkers!”

Actief Werkt!

www.actiefwerkt.nl

Tekst: Ben van der Aarssen / Fotografie: Els Swart

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.