Bedrijfsruimte duurzaam en elektrisch verwarmen

7 januari 2022 12:45

Bedrijfsruimte duurzaam en elektrisch verwarmen

Je bedrijfsruimte verwarmen is vaak best een uitdaging. Zeker als het om een grote ruimte gaat. Dat kan flink wat energie kosten en soms levert het niet eens de juiste temperatuur op. Daarom is het geen onverstandig idee om te kijken naar een manier om je bedrijfsruimte duurzaam en elektrisch te verwarmen. Dat kan bijvoorbeeld met infraroodverwarming. Je kunt alles voor en over infrarood verwarming voor jouw bedrijfsruimte vinden op polarheat.nl. Ben je nog niet meteen om? Lees dan gerust verder over infrarood verwarming om jouw bedrijfsruimte duurzaam en elektrisch te verwarmen.

Waarom infrarood?

Het moge duidelijk zijn dat infrarood verwarming een duurzame keuze is. Je verwarmt namelijk niet met gas, maar op elektrische wijze. Misschien weet je ook dat energieverbruik niet altijd milieuvriendelijk is. Maar elektriciteit kan ook van zonnepanelen komen. Zeker wanneer je een grote bedrijfsruimte hebt is dit een mooie manier om volledig duurzaam te gaan. Een alternatief is een stroomleverancier kiezen die groene stroom levert. Stroom die bijvoorbeeld wordt opgewekt via windmolens of zonnepanelen die niet van jouzelf zijn. Maar er zijn meer redenen om voor infrarood verwarming te kiezen.
 
Infrarood werkt namelijk met straling, net zoals de zon dat doet. Daarmee is infrarood verwarming iets dat natuurlijker aanvoelt dan een radiator bijvoorbeeld. Er is straling in plaats van een beperkte bron van hitte of warmte. En door die straling wordt een ruimte maar vooral ook je huid warmer. Tot slot scheelt infrarood verwarming een hoop ruimte in je bedrijfsruimte. Die kun je weer gebruiken voor opslag of meubelen. Je hebt geen lompe radiator aan je muur zitten bijvoorbeeld. Meer redenen voor infrarood dan duurzaamheid alleen dus.

Vloerverwarming

Infrarood verwarming kun je op meerdere manieren laten aanleggen in je bedrijfsruimte. Een optie is bijvoorbeeld infrarood vloerverwarming. Je zal op polarheat.nl al snel kunnen lezen dat vloerverwarming niet voor elke vloer geschikt is. Check dus eerst of jouw vloer hiervoor geschikt is. Infrarood vloerverwarming is zeer ruimtebesparend. Voor een kantoorruimte is het ideaal, omdat stilstaande voeten vooral snel koud worden. Ook in woningen is vloerverwarming fijn. Is je bedrijfsruimte meer een loods of magazijn? Dan kun je misschien ook andere infrarood verwarmingen overwegen.

Plafondverwarming

Zo is plafondverwarming met infrarood ook een optie. Dit is evengoed ruimtebesparend als vloerverwarming. Je denkt misschien: maar warmte stijgt toch op? Dat is nu het voordeel van infrarood. Er wordt gewerkt met straling. En die straling komt juist van het plafond naar beneden. Dit werkt ook ideaal op kantoren. Wanneer je bijvoorbeeld vanwege je soort vloer geen vloerverwarming kunt nemen, is dit een zeer vergelijkbaar alternatief. In hogere bedrijfsruimtes is plafondverwarming echter wel minder effectief. Tot een hoogte van 3 meter kun je in je bedrijfsruimte kiezen voor plafondverwarming met infrarood.

Panelen

Een andere optie is infrarood wandpanelen aanschaffen. Deze nemen nog steeds weinig ruimte in. De wandpanelen zijn namelijk een stuk dunner dan een normale radiator. Wandpanelen kun je zo hoog of laag hangen als je zelf wil. Het nadeel van wandpanelen is dat je het deel waar een paneel hangt niet meer kunt gebruiken. Als je bijvoorbeeld fanatiek met post-its op de muur van het bedrijf te werk gaat, zijn panelen misschien minder ideaal. Je hoeft gelukkig niet de gehele wand vol te hangen met infrarood panelen om je bedrijfsruimte duurzaam en elektrisch te verwarmen.

Samengevat

Infrarood verwarming is een duurzame manier van verwarmen die weinig ruimte inneemt. Er zijn mogelijkheden voor vloerverwarming, plafondverwarming en wandpanelen met infrarood. De infrarood verwarming werkt met straling, waardoor een ruimte niet broeierig wordt, maar je huid de warmte opneemt en zo de mensen vooral warm houdt. Infrarood werkt snel en effectief. Door je infrarood verwarming te koppelen aan zonnepanelen voor de toevoer van energie, ben je helemaal duurzaam en milieubewust bezig.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.