Bedrijfsfitness met een personal coach: voor een gezonde zaak!

16 augustus 2021 13:00

Bedrijfsfitness met een personal coach: voor een gezonde zaak!

Een sportende medewerker is productiever, fitter, creatiever én verzuimt circa 6 dagen per jaar minder. Het bevorderen van de vitaliteit van medewerkers kan bijvoorbeeld door het aanbieden van een gratis fiets of een cursus stoppen met roken. Tegenwoordig kiezen werkgevers echter steeds vaker voor bedrijfsfitness op maat met een personal coach.

Maar wat zijn de grootste voordelen van bedrijfsfitness met een personal coach? Paul van den Heuvel van Personal Fitness Nederland legt het uit.

De invloed van de werkgever

Personeel dat voltijd werkt besteedt al snel de helft van de week aan werk en er wordt lichamelijk en geestelijk veel van medewerkers gevraagd. De grootste werkgerelateerde fysieke en mentale gezondheidsklachten zijn: stress, te weinig beweging, obesitas, slechte voeding en te weinig slaap. De meeste klachten kunnen voorkomen worden door een gezonde levensstijl.

Een fitness abonnement vergoeden was in het verleden vaak het antwoord dachten werkgevers. In praktijk is dit echter niet de oplossing door gebrek aan participatie en de grotere kans op blessures zonder begeleiding. Bovendien is enkel meer bewegen niet voldoende, het gaat om de totale vitaliteit. Werkgevers kiezen daarom tegenwoordig vaak voor bedrijfsfitness met persoonlijke hulp van een personal coach.

Hulp bij een vitaal leven

Een personal coach maakt een persoonlijk trainingsschema en helpt met de correcte houding en techniek. Dit is belangrijk om maximaal resultaat te behalen en blessures te voorkomen. Ook adviseert de personal coach over gezonde voeding en geeft mentale ondersteuning. De coach is de stok achter de deur en geeft complimenten wanneer de juiste stappen naar een gezonde levensstijl gezet worden. Dit stimuleert de motivatie en bevordert de prestaties.

Samen realistische doelen stellen

Bij het stellen van doelen wordt er rekening gehouden met (oude) blessures en de mentale gesteldheid want deze kunnen van invloed zijn op het resultaat. De personal coach heeft de vaardigheden en specialistische kennis om met speciale wensen te werken.

Stimuleert een gezond voedingspatroon

De personal coach geeft persoonlijk voedingsadvies, want als de medewerker echt fitter wil worden, zal het voedingspatroon in de meeste gevallen aangepast moeten worden. Het voedingsadvies wordt speciaal afgestemd op de persoonlijke doelen, eventuele allergieën, sportactiviteiten, leefstijl en voorkeuren.

Hulp bij oplossingsgericht denken

Tot slot helpt de personal coach de werknemer om oplossingsgericht te denken. Door mental coaching sessies zal de werknemer beter in zijn of haar vel gaan zitten en minder stress ervaren. Door gedachten de baas te worden, heeft een persoon meer invloed op het lichaam.

Blijvend vitaal personeel

Samenvattend is vitaliteit veel meer dan niet ziek zijn, meer bewegen en op tijd gaan slapen. Bij Personal Fitness Nederland weten we dat en daarom werken we al ruim vijftien jaar met het wetenschappelijk bewezen Fit for Life programma. Het programma is gebaseerd op de drie pijlers: beweging, voeding en mental coaching. Met meer dan 85 studio’s in Nederland is er altijd een studio op een steenworp afstand.

Wil je meer weten over Personal Fitness Nederland? Vraag dan meer informatie aan via onze bedrijfsfitnesspagina.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.