Auto importeren als ondernemer, hier moet je op letten

6 juni 2019 10:04

Auto importeren als ondernemer, hier moet je op letten

Er zijn steeds meer ondernemers die op zoek zijn naar manieren om auto’s te importeren. Niet zo raar natuurlijk, hier zitten immers aanzienlijk veel voordelen aan. Wat zijn deze voordelen waar we het over hebben en wat zijn nu echt de zaken waar je op zal moeten letten? Om hier achter te komen zal je snel verder moeten lezen, we laten het je in dit artikel allemaal zien.

Waarom auto’s importeren als ondernemer?

Zoals gezegd zitten er verscheidene voordelen aan auto’s importeren. Op de eerste plaats is het een stuk goedkoper om op deze manier aan je auto te komen. Zo zijn de prijzen in Duitsland voor bijvoorbeeld de oudere oldtimers al een stuk goedkoper dan hier in Nederland. Dit maakt het zeker een aantrekkelijke investering om te maken. Ook is het nog eens zo dat de bijtelling voor auto importeren vaak een stuk lager ligt dan hier in Nederland. Tweede voordeel van een auto invoeren is dat er soms in het buitenland meer aanbod is. Vooral voor de mensen die op zoek zijn naar zeer specifieke modellen is er in Duitsland en in België een grotere afzetmarkt te vinden.

Tip 1: waar op letten – BTW

Er zijn enkele zaken waar je op moet letten bij een auto exporteren en importeren. Als ondernemer zijnde moet je ervoor waken dat je niet dubbel de BTW betaald. De BTW is aftrekbaar, ook voor een auto importeren. Koop een auto exclusief BTW in het buitenland en geeft het vervolgens gewoon aan bij de belastingaangifte. Scheelt een hele hoop geld.

Tip 2: waar op letten – datum controleren

Let er goed op dat de datum eerste toelating altijd overeenkomt met de buitenlandse en binnenlandse autopapieren. Het komt vaak voor dat deze niet overeenkomt, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Aangezien een jaar verschil al kan zorgen voor een hogere bijtelling, is dit niet iets waar je op zit te wachten.

Tip 3: waar op letten – de CO2 uitstoot

De laatste tip die we je mee kunnen geven voor een auto invoeren is het controleren van de CO2 uitstoot. Kijk even goed of de info van de advertentie wel overeenkomt met de autopapieren. Aangezien de CO2 direct een invloed uitoefent op je BPM en op je bijtelling is dit wel iets wat even nagelopen moet worden voordat je de aankoop maakt. Door het volgen van deze tips zal ook jij in staat zijn om een auto te importen op de meest efficiënte en correcte manier.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.