Adviezen voor startende ondernemers

15 februari 2021 15:27

Adviezen voor startende ondernemers

Een eigen bedrijf starten is de droom van velen. Niet meer in dienst werken van iemand maar volledig eigen baas kunnen zijn en uitgroeien tot een mooi en vooral gezond bedrijf. Een grote stap die niet iedereen direct durft te wagen. Gelukkig zijn er adviseurs en accountants die je de juiste weg wijzen.

Degelijk ondernemingsplan cruciaal

Alles staat of valt met een ondernemingsplan. Zorg dat je een goed doordacht ondernemingsplan kunt presenteren wanneer je geld wilt lenen voor het opzetten van je bedrijf. Vaak zijn hieraan behoorlijke kosten verbonden en geldschieters willen graag garantie dat jouw bedrijf de moeite waard is om in te investeren. Kom je hier alleen niet uit? Twijfel dan niet om hulp te vragen aan accountants Maastricht. Met behulp van professionele accountants en adviseurs kom je goed voorbereid aan de start en ben je klaar om jouw droom werkelijkheid te kunnen maken.

Wat staat er in een ondernemingsplan?

In een goed doordacht ondernemingsplan komen verschillende zaken aan de orde. Wat is het doel van je onderneming? Probeer in één zin te omschrijven wat jouw doel is en waarom je dit wil bereiken. Maak duidelijk op welke doelgroep je jezelf voornamelijk gaat richten en hoe je die doelgroep gaat bereiken. Wanneer je een onderneming start is het zaak om jezelf vooral te onderscheiden van ondernemingen in dezelfde branche.

Marketingplan opzetten

Een belangrijk deel van het ondernemingsplan is een marketingplan. Hoe ga jij je producten verkopen? Online of via een winkel? Wat is de waarde van je product en voor hoeveel wil je het aan de klanten gaan verkopen. Een prototype kunnen tonen is een zeer goede start om investeerders warm te maken. Dromen waarmaken lukt niet zonder goed financieel plan. Hoeveel kosten moet je maken om jouw product te ontwikkelen en hoeveel moet je verkopen om geen verlies te draaien? Hoeveel klanten heb je minimaal nodig om dit doel te behalen en hoe denk je die te gaan bereiken? Dit zijn allemaal vragen die komen kijken bij een goed marketingplan.

Juridische hulp

Een eigen bedrijf kan eigenlijk niet zonder gedegen juridische hulp. Zo kan je te maken krijgen met arbeidsrecht, diverse vergunningen, het huren of aanschaffen van een bedrijfspand of terechtkomen in een geschil met een leverancier of medewerker. Op zulke momenten is het goed te weten dat je kunt bouwen op een juridisch adviseur die jou in het oerwoud van regels en verplichtingen de juiste weg kan wijzen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.