Activerend werk onmisbaar

7 juli 2020 11:44

Activerend werk onmisbaar

Werk biedt mensen zingeving en houvast. Aan of naar het werk gaan is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het Centrum Activerend Werk in Arnhem zet zich in om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt zelfstandig of onder begeleiding aan het werk te krijgen. Kandidaten waarvan de inschatting is dat ze niet met 100% loonwaarde aan de slag kunnen, volgen via Driestroom de route Activerend Werk naar een passende werkplek bij een partnerbedrijf.

Zodra kandidaten starten, zoeken we samen met hen waar hun talenten liggen en werken we aan het versterken van arbeidsvaardigheden. We stomen de kandidaten klaar voor de start bij een van onze partnerbedrijven. Veelal is er sprake van een groeimodel. Het partnerbedrijf kan een kandidaat immers werkzaam zien in zijn onderneming en daarmee een inschatting maken van de geschiktheid van diegene als nieuwe medewerker. Het gros van de kandidaten stroomt vervolgens dus ook mét loonwaarde uit naar het partnerbedrijf; vanaf dan de werkgever van de kandidaat.

Sommige kandidaten blijven langer bij Driestroom, of stromen zonder loonwaarde uit naar een werkgever. Ook zij maken een wezenlijke groei door. In persoonlijk functioneren, dan wel het behouden van verder verworven competenties. En dat resulteert in belangrijke maatschappelijke effecten: ze consumeren minder zorg, ze komen minder in aanraking met politie en ze kunnen zichzelf beter staande houden in hun sociale omgeving.

Activerend Werk is dus onmisbaar voor velen. Welke bijdrage levert u? «

Esther Nelissen en Wim Muilenburg

Raad van Bestuur Driestroom

Esther Nelissen en Wim Muilenburg Raad van Bestuur Driestroom E-mail esthernelissen@driestroom.nl wimmuilenburg@driestroom.nl www.driestroom.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.