Aanstekelijk enthousiasme!

10 oktober 2017 09:10

Aanstekelijk enthousiasme!

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen wint steeds meer terrein in het bedrijfsleven. En dat is een goede zaak. Veel ondernemers dragen maatschappelijke organisaties een warm hart toe en willen graag hun steentje bijdragen met bijvoorbeeld kennis, kunde en materiaal. Bij verenigingen en stichtingen is ook een wending merkbaar. De vraag om ‘een zak met geld’ raakt achterhaald en men kiest vaker voor concrete hulp in de vorm van advies, mankracht of spullen. Een mooie ontwikkeling, maar hoe vinden beide partijen elkaar?

In mei ontmoette ik Sylvia Verhaar, manager van de Liemerse Uitdaging. Dit platform kende ik via Beursvloer de Liemers. Sylvia liet mij zien hoe de Uitdaging verbindingen tot stand brengt. Zo maakte ik kennis met een enthousiaste groep mensen uit het lokale bedrijfsleven, verenigd in een drietal matchgroepen. Zij behandelen aanvragen van maatschappelijke organisaties en dagen bedrijven binnen hun netwerk uit deze vraagstukken op te lossen. Van het beitsen van een hek tot het opzetten van een website, het maakt niet uit hoe complex de aanvraag is. De inzet en actiegerichtheid van de matchgroepen zorgen telkens weer voor succesvolle verbintenissen en mooie matches.

Die passie en het enthousiasme waarmee Sylvia en alle leden van de Liemerse Uitdaging zich inzetten is voelbaar en werkt aanstekelijk. Dat geeft mij energie en maakt me trots dat ik hier deel van uit mag maken.

De Liemerse Uitdaging verlaagt niet alleen de drempel voor maatschappelijke organisaties om hulp te vragen, maar biedt ondernemers ook de mogelijkheid om bij te dragen aan de leefbaarheid in de Liemers door naar eigen vermogen een passende oplossing te bieden voor een concreet vraagstuk.

Bent u nieuwsgierig naar wat de Liemerse Uitdaging voor u kan betekenen? Kijk op www.liemerseuitdaging.nl en schrijf u in voor Beursvloer de Liemers. «

Audrey Jeurissen

Liemerse Uitdaging

E-mail info@liemerseuitdaging.nl

www.liemerseuitdaging.nl

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.