Aanspreekcultuur creëert aansprekende resultaten!

22 maart 2018 11:26

Aanspreekcultuur creëert aansprekende resultaten!

Als ondernemer heb je doelen voor ogen. Het is helder wat in jouw organisatie ieders rol is. Het is duidelijk wat er van iedereen verwacht wordt. Toch?

De realiteit is weerbarstig

Medewerkers en management in je organisatie leveren lang niet altijd de resultaten die je van ze verwacht. Deadlines worden gemist, afspraken niet nagekomen, budgetten worden overschreden. Mensen geven een eigen invulling aan hun rol. Wat voor jou als ondernemer logisch is vertaalt zich lang niet altijd naar de praktijk. De vraag is: wat gebeurt er als iemand een resultaat levert wat afwijkt van de verwachting?

Aanspreken is niet vanzelfsprekend

Elkaar professioneel aanspreken is geen gemeengoed. Het is lastig. Het is spannend. We draaien er om heen. We stellen het gesprek er over uit. En als we lang gewacht hebben schieten we uit onze slof.

Onze lat als ondernemer ligt soms hoger en we nemen aan dat aanspreken van een medewerker niet nodig zou moeten zijn. Het vraagt vakmanschap om iemand zo aan te spreken dat het op redelijk korte termijn aansprekende resultaten als gevolg heeft. Dat vakmanschap is de specialiteit van Performance Matters.

Een aanspreekcultuur levert winst op

Elke keer als iemand niet aangesproken wordt op een achtergebleven resultaat is de boodschap onbedoeld: “het is goed zo”. Er ontstaat een cultuur van middelmatigheid waar de focus niet ligt op presteren en leren maar op een accepteren van een niveau van resultaten waar we eigenlijk niet blij van worden.

Vanuit Performance Matters verzorgen we maatwerkprogramma’s om in jouw organisatie een aanspreekcultuur te creëren. Een programma duurt meestal tussen de zes en negen maanden. On-the-job begeleiden we leidinggevenden en teams om onze aanpak eigen te maken. De aanpak laat mensen in gesprek raken over de resultaten die we gerealiseerd hebben en hoe we er zo van kunnen leren dat we tot betere resultaten komen.

Onze belofte is dat dit binnen dit tijdsbestek minimaal vijf keer de investering terugverdient.

Nieuwsgierig wat dit voor jouw onderneming kan betekenen? Neem contact op. Aansprekende resultaten creëren begint met een gesprek.

Performance Matters

Gijs den Engelsman

gijs@performancematters.nl

06-51994280

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.