8000 jaar ervaring in wijn maken – dat proef je!

20 oktober 2021 09:00

8000 jaar ervaring in wijn maken – dat proef je!

Georgië staat bekend als de bakermat van de wijn - de geboorteplaats waar het allemaal begon. In grote kleivaten die in de grond worden begraven, laten ze wijn gisten op de schil, pitjes en zelfs enkele rijpe stengels. Overblijfselen van deze qvevri's zijn opgegraven samen met enkele van deze pitten van de druiven, en met behulp van koolstofdateringstechnieken is bewezen dat ze meer dan 8000 jaar oud zijn. Deze oude techniek van het vergisten van wijn in de qvevri wordt nog steeds gebruikt. In 2013 heeft UNESCO deze manier van wijn maken zelfs op de immaterieel erfgoedlijst gezet.

 

 

Een geschenk dat nét iets meer zegt

 

Met name de qvevri wijnen worden in Georgië met veel handarbeid en aandacht vervaardigd. Waar wij gewend zijn dat in veel landen een familiewijngaard zo’n 500.000 flessen of meer produceert, hebben wij in ons assortiment familiewijngaarden met een oplage van minder dan 1000 flessen. Dat zijn wijnen welke echt met aandacht en liefde bereid zijn.

 

En wat is er mooier dan in de maand waar wij onze dankbaarheid aan medewerkers en relaties tonen, een geschenk te geven waar net zoveel aandacht in is gaan zitten als wij hen ook geven. Het is daarmee echt een geschenk waarbij je net even iets meer zegt.

 

 

Met een ruime selectie, een ruime keuze

 

Inmiddels hebben wij als importeur de grootste eigen import selectie van Georgische wijnen in de Benelux. Met meer dan 100 verschillende wijnen van meer dan 30 verschillende wijnhuizen weten wij zeker dat u een mooie keuze kunt maken. Maar wij helpen u uiteraard ook graag om een selectie te maken waarvan wij zeker weten dat deze goed ontvangen wordt!

 

Ghvino.nl

Weerwal 11

1441 AL, Purmerend

E: Info@Ghvino.nl

T: 06-11658164

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.