5x goede investeringen voor de toekomst

24 november 2022 11:11

5x goede investeringen voor de toekomst

Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om na te denken over de toekomst. Je kunt natuurlijk een spaarrekening hebben, maar er zijn ook andere manieren om meer financiële zekerheid te behouden. Denk bijvoorbeeld aan beleggen. Investeren kan op heel veel verschillende manieren. Wat dacht je van gouden munten kopen of in een duurzaam project? Hier vind je 5 goede investeringen voor de toekomst waar je je als ondernemer in kunt verdiepen.

1. Beleggen in aandelen

Een van de meest populaire vormen van investeren is het beleggen in aandelen. Niet alleen aandelen, maar ook obligaties en fondsen zijn gemakkelijke manieren om in de wereld van beleggen te stappen. Al voor enkele tientallen euro’s kun je beginnen met beleggen. De drempel ligt erg laag, onder andere dankzij de online platformen die beschikbaar zijn voor beginners en experts.  Je kunt zelfs starten met een demo-account om eerst op je gemak kennis te maken met beleggen.

2. Gouden munten

Gouden munten kopen kan een perfecte investering zijn. Net als veel andere grondstoffen is ook goud een belegging voor de toekomst. Goud wordt gezien als een vrij stabiele en zekere belegging, omdat de prijs over het algemeen niet veel daalt of stijgt. Gouden munten kopen betekent dat je kiest voor een belegging op de lange termijn. Goud en andere edelmetalen zijn eerder een beschermingsmiddel tegen inflatie. Goud verliest bijna nooit zijn volledige waarde en dit maakt het dan ook een veilige, maar ook een aantrekkelijke manier van beleggen. En wanneer je een mooie gouden munt koopt, heb je ook nog eens iets om naar te kijken!

3. Vastgoed

Wanneer je jouw kapitaal wilt beleggen in fysieke zaken, is het zeker aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden van investeren in vastgoed. Zowel voor beginners als experts biedt dit volop mogelijkheden. Waar je vroeger veel vermogen moest hebben om vastgoed te kunnen kopen, zijn er nu ook mogelijkheden voor beleggen in vastgoed met minder geld. Een groot voordeel is dat de opbrengsten vaak een stuk hoger liggen dan wanneer je jouw geld op een spaarrekening laat staan.

4. Investeren in crypto

Het is de laatste jaren enorm in opkomst: investeren in crypto zoals Bitcoin, Ripple en Ethereum. De koersen van crypto zijn zeer volatiel: dit betekent dat er enig risico aan verbonden is. Anderzijds is het ook mogelijk om hier zeer veel winst mee te behalen. Het is wel belangrijk om vooraf enige ervaring te hebben, omdat het belangrijk is om te weten wat je doet. Wel is het erg aantrekkelijk dat de startkosten voor investeren in crypto erg laag liggen.

5. Investeren in duurzaamheid

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je geld te investeren in duurzame ontwikkelingen. Denk hierbij aan zonnepanelen of windenergie, maar ook elektrische laadpalen, recycleren of de natuur. Hier zijn volop mogelijkheden voor en dit betekent dat je jouw bedrijf op een goede manier kunt inzetten om de toekomst voor jezelf en voor de wereld een stukje beter te maken.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.