Heeft jouw werknemer een kindje gekregen? 5 tips voor een leuk kraamcadeau

22 juni 2022 09:08

Heeft jouw werknemer een kindje gekregen? 5 tips voor een leuk kraamcadeau

Heb jij iemand in dienst die pas is bevallen van een kindje? Dan wil je misschien een mooi kraamcadeau geven om je waardering aan deze werknemer te laten blijken. Om je alvast wat inspiratie te geven, hebben we vijf ideeën voor je op een rij gezet! Of je nu op zoek bent naar kraamcadeau voor een meisje of een jongen, met de volgende cadeaus maak je jouw recent bevallen werknemer gegarandeerd blij:

1.Gepersonaliseerd cadeau

Maak het jezelf niet al te moeilijk. Er zijn talloze sites waarop je populaire cadeaus kunt personaliseren met een naam, geboortedatum en leuke kleuren. Denk hierbij aan cadeaus zoals een schilderij of handige dingen zoals een luiertas of flesje. Er zijn een paar dingen die je kunt uitzoeken om het cadeau extra persoonlijk te maken. Check bijvoorbeeld wat de naam van de baby betekent of welk sterrenbeeld hij/zij heeft.

2.Kraampakket met nuttige spullen

Oké, we gaan toch eerlijk zijn. Een origineel kraamcadeau voor een meisje is belangrijk, maar eigenlijk is het nog belangrijker dat het een praktisch cadeau is. Wellicht weet je het al uit ervaring, maar er komt heel veel af op kersverse ouders. Er zijn bijvoorbeeld duizenden dingen die moeten worden aangeschaft: doekjes, rompertjes, luiers, billendoekjes, verzorgingsspulletjes, noem maar op. Deze spullen zijn behoorlijk prijzig en het is fijn als ouders een soort ‘voorraad’ kunnen aanleggen. Maak daarom een kraampakket met dit soort handige spulletjes en geef het pakket een originele touch door er een lief kaartje bij te doen.

3.Verwencadeaubon

Je kunt er ook voor kiezen om de ouders eens extra te verwennen met je cadeau. Koop een bon van een activiteit waarbij de ouders even lekker kunnen genieten van quality-time samen. Denk bijvoorbeeld aan een tegoedbon van een restaurant. Of een activiteit waarbij ze het kindje kunnen meenemen, zoals een dagje naar de babyspa. Babyspa’s zijn tegenwoordig erg populair en dat begrijpen we maar al te goed. Het is een heerlijk verwenmoment voor de ouders en de baby.

4.Zelfgemaakt kraamcadeau

Wanneer je zelf creatief bent, is er niks zo leuk als zelf een kraamcadeau maken. Maar wat ga je dan maken? Een luiertaart is altijd een goede optie. Luiers komen altijd van pas en in taartvorm ziet het geheel er ook nog eens superleuk uit. Eerlijk: er bestaat een kans dat er nog meer mensen een luiertaart maken, maar iedereen doet dit op zijn/haar eigen manier. Wil je een origineler cadeau maken? Borduur dan zelf een deken of haak leuke sloffen. Ben je daar niet superhandig in, dan kun je ook op een gekochte deken of knuffel de naam en geboortedatum van het kindje borduren.

5.Geboortebord

Je hoeft niet keurig volgens het boekje een kraamcadeau te kopen. Je kunt ook op allerlei andere manieren je betrokkenheid laten zien. Help bijvoorbeeld aan het maken van een geboortebord voor aan het raam of in de tuin. Of zorg voor traktaties die de kersverse ouders kunnen uitdelen aan hun kraamgasten.

Hopelijk heb je inmiddels genoeg ideeën voor een leuk kraamcadeau. Wat je ook kiest, je werknemer zal het in ieder geval supererg waarderen dat jij zo attentvol en bedachtzaam bent om een kraamcadeau te geven!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.