5 tips om zakelijk een Wordpress blog beginnen

3 juni 2019 11:01

5 tips om zakelijk een Wordpress blog beginnen

Het hebben van een eigen blog heeft voordelen voor je bedrijf. Je kunt een blog beginnen als verlengstuk voor je bedrijf. Op deze manier krijg je meer bezoekers en dus meer potentiele klanten. Met een blog voor je bestaande website kun je een hogere positie scoren in zoekmachines. In dit artikel leggen we uit hoe je een Wordpress blog voor je bedrijf begint.

Waarom Wordpress?

Er zijn meerdere applicaties om een blog te beginnen. In dit artikel gaan we alleen in op Wordpress. Dit is een softwarepakket wat out-of-the box werkt en waarmee je direct kunt beginnen met bloggen. Wordpress is het meest gebruikte softwarepakket voor bloggen. Voordelen hiervan zijn dat er een grote community is op het internet. Dat maakt het makkelijk als je hulp nodig hebt, of specifieke informatie zoekt. Daarnaast is Wordpress gratis en heb je alleen hosting nodig om je blog draaiende te houden.

1. Kies voor Wordpress hosting

We gaan ervan uit dat je al een domeinnaam en website hebt, en een blog als aanvulling voor je huidige website wilt gebruiken. Het is aan te raden om voor je blog specifiek te kiezen voor Wordpress hosting Nederland, want dat brengt een aantal voordelen met zich mee tegenover reguliere hosting:

- Hosting in geoptimaliseerd voor Wordpress, waardoor de website sneller laadt
- De installatie is eenvoudiger, en is vaak binnen enkele minuten geïnstalleerd
- In sommige geval biedt de hostingprovider technische ondersteuning voor Wordpress
- De website wordt gehost in Nederland, wat de laadtijd en SEO ten goede komt
- Er wordt vaak gebruikt gemaakt van caching technieken, zoals Varnish, Redis of Memcached waardoor de website sneller laadt

2. Installeer Wordpress in een subfolder

Installeer bij voorkeur je blog in een subfolder van je huidige domeinnaam, en niet op een subdomein. Dus kies bijvoorbeeld voor www.jedomeinnaam.nl/blog in plaats van blog.jedomeinnaam.nl. Dit heeft vooral voordelen voor SEO. Want zo stijgt de waarde van je hoofddomeinnaam, en komt deze dus hoger in zoekmachines. Als je voor een subdomein kiest, komt deze vooral hoger in Google en kan je hoofddomeinnaam op hetzelfde niveau blijven steken.

3. Zorg dat je blog aansluit bij je website

Het is belangrijk dat je blog aansluit bij je bestaande website. Dat maakt het een geheel. Dit kun je doen door een thema te kiezen wat past bij je huidige website. Of je kunt een Wordpress thema laten ontwerpen om deze aansluitend te maken. Aangezien een blog vooral informatief is en veel content bevat, kun je het beste kiezen voor lichte kleuren en donkere tekst. Dit maakt het lezen voor de bezoeker aangenamer.

4. Schrijf relevante content voor je branche

Zorg dat je regelmatig nieuwe artikelen schrijft. Neem hier de tijd voor en zorg wel voor kwalitatieve content wat echt iets toevoegt. Je kunt het beste artikelen schrijven welke specifiek voor jouw branche informatief zijn. Op deze manier kun je hier potentiele klanten uit halen. Enkele artikelen waar je aan kunt denken zijn:

- Achtergrondinformatie over een product of dienst
- Howto’s over producten
- Vergelijkingen met soortgelijke producten of diensten
- Terugblik; geef een terugblik hoe het eerst was en hoe het nu is of wat voor resultaat er behaald is
- Acties of kortingen

5. Zorg dat je artikelen gedeeld worden

Dit punt gaat hand in hand met het vorige punt. Als je relevante content schrijft heb je een grotere kans dat je artikelen door anderen gedeeld worden. Dat is dus het belangrijkst. Daarnaast kun je de volgende punten toepassen:

- Deel zelf de artikelen op de social media pagina’s van je bedrijf
- Zorg voor “share” buttons onder ieder artikel
- Verstuur mailings naar je klanten waarin je linkt naar een artikel
- Je kunt op relevante websites in jouw branche tippen naar jouw artikelen, of de webmaster een bericht sturen

Volg bovenstaande 5 tips op en je hebt een grotere kans op meer bezoekers en meer klanten. Lees ook dit artikel hoe je je huidige website kunt optimaliseren en meer omzet uit je webshop kunt halen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.