5 tips om fit te blijven tijdens het thuiswerken

13 juni 2022 09:34

5 tips om fit te blijven tijdens het thuiswerken

Sinds de corona crisis is een groot gedeelte van Nederland thuis gaan werken. Even weg van kantoor, geen over jouw schouder glurende baas meer en alle tijd om aan een door jezelf gezet bakkie koffie te nippen. En wat te denken van een eigen wc die je kunt gebruiken? Toch komt het voor dat je juist thuis alleen maar ‘thuis’ blijft en niet aan je dagelijkse beweging komt. Zeker mensen die normaal gesproken naar werk fietsen of naar het station lopen, komen wat dit betreft bedrogen uit. Verantwoord afvallen is en blijft nu eenmaal belangrijk. Daarom geven we je 5 tips om fit te blijven tijdens het thuiswerken. 

1. Planning

Veel mensen gedijen er goed onder om volgens een planning te werken. Regelmaat is nu eenmaal iets dat ervoor zorgt dat je leeft volgens een bepaalde structuur. Ging jij bijvoorbeeld een tijdje geleden standaard om half 8 de deur uit om naar werk te fietsen? Zorg dan dat je rond deze tijd een kleine wandeling maakt of een stukje fietst. Op die manier verlies je de beweging die je had niet en begin je alsnog fris aan je werkdag. Ook al is deze in je pyjama op de bank. 

2. Pauzes 

Net als op werk heb je bij thuiswerken recht op de nodige pauze. Echter is het een stuk saaier als je zonder collega’s zit. Ook wil je waarschijnlijk niet de hele tijd op dezelfde stoel zitten als waar je die hele ochtend al op hebt zitten werken. Het kan daarom geen kwaad juist in de pauze wat aan beweging te doen. Ga het gras maaien, maak een fijne wandeling of gebruik wat eigen sportschool middelen in het geval dat je deze thuis hebt. Die boterham kun je natuurlijk ook net zo goed nemen, terwijl je achter de pc zit. 

3. Collega’s

Iets wat veel mensen erg missen tijdens het thuiswerken zijn de collega’s. Maar hoe leuk is het om juist samen met deze collega’s even op pad te gaan? Ga een stukje skeeleren of hardlopen. Het werkt vaak nu eenmaal beter om te bewegen met iemand dan alleen. Je hebt namelijk een stok achter de deur. 

4. Sporten houdt je scherp

Het is een feit dat je jezelf weer frisser voelt als je na een paar uur werken even wat afleiding hebt. Waarom ga je dus niet dagelijks rond een uur of 10 een aantal push-ups doen? Op deze manier ben je en gezond bezig en creëer je ook weer nieuwe energie voor werk. 

5. Haal de goede snacks in huis

Nu je thuis werkt en waarschijnlijk minder beweegt dan voorheen is de voeding belangrijker dan ooit. Zorg er daarom voor dat je wegblijft van de roze koeken en de nootjes. Haal hiervoor in de plaats een wortel of andere gezonde alternatieven. Juist dit soort voeding houdt je gezond, terwijl het absoluut geen moeite hoeft te kosten. Houd hier dus rekening mee tijdens de wekelijkse boodschappen of kijk je partner af en toe even lief aan.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.