5 redenen waarom teambuilding zo belangrijk is

9 december 2019 16:42

5 redenen waarom teambuilding zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel teams die aan teambuilding doen. En dat is niet voor niks! Werknemers zijn namelijk essentieel voor een organisatie, en teambuilding kan worden gebruikt om deze werknemers te inspireren, motiveren en behouden. Teambuilding activiteiten zijn vaak leuke activiteiten waarbij samenwerking en communicatie centraal staan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een escape room, waarbij werknemers samen allerlei puzzels en raadsels moeten oplossen. Ook sportieve activiteiten en workshops zijn perfect voor teambuilding. Maar wat zijn nou de positieve effecten van teambuilding die je merkt op de werkvloer? In deze blog zetten we er graag een aantal voor je op een rijtje. Voor teambuilding in Breda, kun je terecht bij Lot66.

Teamwork zorgt voor een hecht en positief team

Teambuilding is gericht op teamwork, en teamwork is ontzettend belangrijk voor een organisatie. Een goede en productieve samenwerking zorgt voor succes. En teambuilding activiteiten zorgen voor hechte en positieve teams die dit succes samen kunnen bereiken. Daarnaast heeft teambuilding een positief effect op het plezier en enthousiasme op de werkplek. Als er sprake is van veel werkplezier, is dit goed voor het onderlinge vertrouwen en voor het stimuleren van creativiteit. Plezier in je werk is ontzettend belangrijk als het gaat om het behalen van succes.

Communicatie

Om productief te kunnen werken, is een goede communicatie essentieel. Misverstanden zorgen alleen maar voor vertraging en een lagere productiviteit. Teambuilding activiteiten laten op een leuke manier zien hoe je verbaal en non-verbaal met elkaar kan communiceren. Misschien is de communicatie op de werkvloer even niet optimaal. En juist dan kunnen teambuilding activiteiten helpen om deze oude patronen te doorbreken en de communicatie nieuw leven in te blazen.

Leiderschap

Elk team heeft leiders nodig om structuur aan te brengen en een duidelijke richting en strategie aan te houden. Teambuilding activiteiten kunnen deze leiderschapskwaliteiten naar boven halen. Je werknemers komen erachter dat iedereen wel een leider in zich heeft! En dat komt weer van pas op de werkvloer.

Vertrouwen in elkaar

Dankzij teambuilding activiteiten krijgen werknemers meer vertrouwen in elkaar. Specifieke angsten kunnen naar boven komen, maar worden ook weer overwonnen. Hierdoor ontstaat er een diepere relatie tussen teamleden, en ontstaat er meer vertrouwen. En dit vertrouwen vertaalt zich op de werkvloer weer naar betere samenwerkingen en communicatie.

Verbondenheid

Naast vertrouwen, zorgen teambuilding activiteiten ook voor meer verbondenheid. Je werknemers leren hun collega’s op een andere manier kennen. En doordat je samen nieuwe dingen ervaart, ontstaat er een gevoel van verbondenheid en een wij-gevoel.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.