5 redenen om vandaag nog de impact van jouw bedrijf te meten

13 januari 2023 14:03

5 redenen om vandaag nog de impact van jouw bedrijf te meten

Bedrijven die in de 21e eeuw succesvol willen zijn, zetten in op financiële winst én op winst voor de samenleving.

Maar hoe maak je winst voor de samenleving? En als je al ‘goed’ doet hoe maak je dan zichtbaar wat je als bedrijf bijdraagt aan die winst voor de samenleving? Maar vooral: wat levert die maatschappelijke winst jou als bedrijf op?

De Social Handprint biedt de oplossing! Het maakt direct jouw positieve impact op de samenleving zichtbaar.

Waarom je vandaag zou moeten starten met het meten van de impact van jouw bedrijf door het maken van een Social Handprint? We geven je 5 redenen:

1. Verbeter jouw bedrijfsresultaten

Juist de bedrijven die actief bijdragen aan de transitie naar een duurzame en inclusieve economie zien de omzet groeien (Bron: Rabobank, 2022). Het inzicht in de sociale en ecologische prestaties van je bedrijf, biedt je een kompas om jouw richting te bepalen.

2. Trek nieuw personeel aan

Ruim 70% van de millennials vind het belangrijk dat de werknemer maatschappelijk actief is. Zij willen er zeker van zijn dat niet alleen zijzelf en het bedrijf profiteren van hun werk, maar dat zij ook een positief effect op de maatschappij teweeg brengen. Maak dus jouw maatschappelijke inzet zichtbaar voor werkzoekenden!

3. Vergroot je kansen bij aanbestedingen

Vergroot je kansen bij aanbestedingen, door goed voorbereid te zijn en je met jouw maatschappelijke impact te onderscheiden van anderen. Dat levert niet alleen tijdwinst op, maar vergroot je ook de kans om een aanbesteding te winnen.

4. Betrek (nieuwe) ketenpartners en klanten

Ketenpartners en consumenten vragen steeds vaker wat jouw bedrijf bijdraagt aan een betere wereld. Betrek hen daarom bij de positieve impact die jullie samen maken door jouw social impact op een overzichtelijke manier met hen te delen. Gebruik daarnaast het rapport als marketingtool, waarmee je jouw unieke impact verhaal kan vertellen aan potentiële nieuwe klanten.

5. Wees voorbereid op steeds strengere regelgeving

Op 10 november 2022 is de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) officieel goedgekeurd in het Europees parlement. En hoewel deze nog niet geldt voor het mkb, is de kans groot dat ook voor kleinere bedrijven een uniforme duurzaamheidsrapportage verplicht gesteld zal worden in de toekomst. Wees hierop voorbereid, en begin op tijd met het in kaart brengen van jouw duurzame inzet en ontdek nieuwe kansen om jouw positieve afdruk te vergroten.

De Social Handprint van MAEX maakt niet alleen heel eenvoudig jouw positieve impact op de samenleving zichtbaar, maar monetariseert deze ook. Met deze praktische online tool, loop je visueel en stapsgewijs door jouw bedrijf heen. Laagdrempelig, compact, doelgericht en betaalbaar.

Ga voor informatie naar www.socialhandprint.com en vul de gratis demo in, bekijk het voorbeeldrapport of ga direct aan de slag!

Start vandaag nog met het terugverdienen van jouw impact.

Burgemeester van Karnebeeklaan 10
2585 BB, Den Haag
Email: info@socialhandprint.com

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.