5 musthaves voor je thuiswerkplek

30 november 2020 11:23

5 musthaves voor je thuiswerkplek

De trend van thuiswerken is door COVID-19 in een versneld tempo gekomen. Al enkele maanden is het advies voor iedereen die kán thuiswerken, om ook daadwerkelijk thuis te werken. Dit geldt dus ook voor ondernemers. Bovendien werken sommige ondernemers als ze bijvoorbeeld net beginnen al meer thuis dan een gemiddelde werknemer. Belangrijk dus om ervoor te zorgen dat je thuiswerkplek helemaal naar wens is. Wij zetten daarom 5 musthaves voor je thuiswerkplek op een rijtje; of je nu je eigen kantoortje aan huis hebt of werkt vanaf de keukentafel, dit mag je niet missen!

1.     Ergonomische bureaustoel

Een bureaustoel is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een ergonomische werkplek. De stoel moet je voldoende steun bieden in je rug, je moet je voeten plat op de grond kunnen zetten en het liefst zijn er ook armleggers die je armen ondersteunen en je schouders laten ontspannen. Zonder een goede bureaustoel neem je al snel een verkeerde houding aan en krijg je last van allerlei kwaaltjes zoals gespannen schouders en (lage) rugpijn.

2.     Goed beeldscherm

Als je thuiswerkt het aantal uur dat je naar je beeldscherm kijkt groter dan wanneer je op een kantoor werkt of klanten bezoekt. Offline afspraken zorgen er namelijk voor dat je gedurende de dag onderbrekingen van je scherm hebt waardoor je ogen een ander focus punt krijgen. Nu ook de meeste afspraken online zullen zijn, zijn veel ondernemers dus de hele dag aan hun beeldscherm gekluisterd. Zorg daarom voor een goed beeldscherm. Het liefst gebruik je een los scherm als je op je laptop werkt. Zet het scherm op de juiste hoogte zodat je je nek ontspant. Zorg ook voor een beeldscherm met een fijne frequentie en zet de helderheid niet op het hoogst. Op die manier creëer je meer rust voor je ogen. Kijk bovendien elke 20 minuten even 20 seconde weg van je beeldscherm.

3.     Prullenbak

Niks is zo vervelend als een bureau met rommel. Zet daarom een prullenbak naar je bureau zodat je makkelijk je rommel direct kunt weggooien. Op die manier zorg je ervoor dat de rommel je niet gaat afleiden en dat je je beter kunt concentreren. En een prullenbak hoeft helemaal niet storend te zijn. Tegenwoordig zijn er veel design prullenbakken die zeker gezien mogen worden op je thuiswerkplek. En ben je milieubewust? Kies dan voor een duo pedaalemmer waar je ook ruimte hebt voor bijvoorbeeld oud papier of plastic.

4.     Waterfles

Een waterfles is natuurlijk niet alleen een musthave voor op je thuiswerkplek, deze is eigenlijk altijd belangrijk. Toch is een waterfles wel degelijk een belangrijk onderdeel van je thuiswerkplek. Er is namelijk gebleken dat als je altijd water bij de hand hebt, je meer geneigd bent om te drinken. En water houdt je scherp tijdens je werk! Het voordeel van een waterfles ten opzichte van een glas is dat je na het drinken de dop erop doet. Mocht je de waterfles dan een keer per ongeluk omstoten, dan is dat geen ramp, je knoeit niet. En met een glas is dat wel anders.

5.     Gezelligheid

Het klinkt misschien tegenstrijdig omdat we eerder aangaven dat als je geen rommel op je bureau hebt, je je beter kunt concentreren. Echter een beetje gezelligheid op je thuiswerkplek is een echte musthave. Dit doe je voornamelijk door accessoires toe te voegen, bijvoorbeeld een beeldje op je bureau, een schilderij aan de muur of een kleedje op de vloer. Overdrijf het echter niet en houd ook de kleuren van het voorwerp rustig. Maar een inspirerende omgeving zorgt ook voor inspirend werk.

Hopelijk hebben deze tips met 5 musthaves voor je thuiswerkplek je een beetje geholpen met het creëren van jouw fijne werkplek thuis.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.