5 manieren om uw kantoor extra te beveiligen tijdens de zomervakantie

3 september 2018 13:50

5 manieren om uw kantoor extra te beveiligen tijdens de zomervakantie

Het kantoor is een makkelijk slachtoffer voor inbrekers zodra de iedereen op vakantie is. Er zijn verschillende manieren om uw kantoor extra te beveiligen voordat u op vakantie gaat. Op die manier wordt de kans op inbraak zo klein mogelijk gemaakt. Hieronder worden een aantal belangrijke punten verder toegelicht.

Digitale inbrekers

Sociale media wordt tegenwoordig door iedereen gebruikt, ook door inbrekers. Een bericht op Facebook, twitter of blog wanneer u op vakantie gaat is daarom niet verstandig. Een automatische mailreply zodra het kantoor gesloten is kan een uitnodiging voor inbrekers zijn. Wees van tevoren goed bewust met het afschermen van privé berichten, vakantie data en eventuele adresgegevens. Dit geldt ook voor de optie “locatiedelen” op de laptop en smartphone.

Installeer goed hang- en sluitwerk

Een kantoor wordt een stuk inbraak bestendiger zodra er gekeurde sloten zijn gemonteerd. Er zijn tegenwoordig steeds meer slimme sloten op de markt. De Danalock is een mooi voorbeeld van een slim slot. Standaard word de Danalock geleverd met een naar uw deur aanpasbare euro cilinder. Indien u een SKG *** euro cilinderslot wilt waardoor de Danalock het Politie Keurmerk Veilig Wonen krijgt is het mogelijk gecertificeerde cilinders te kopen van bijvoorbeeld M&C of KESO. Voor meer informatie over verschillend hang- en sluitwerk kunt u een kijkje nemen op Veiligheids-Sloten.nl.

Samenwerken aan een veilige buurt

Er ontstaan steeds meer buurtpreventiegroepen in Nederland. Door gezamenlijk met de buurt gebruik te maken van bijvoorbeeld een WhatsApp of Facebook groep is het een stuk gemakkelijker om met elkaar een oogje in het zeil te houden. Als er langdurig niemand op het kantoor aanwezig is kan u vragen of de buren de boel in de gaten willen houden. Het komt ook steeds vaker voor dat de wijkagent is opgenomen in deze groepen. Op die manier kan er gelijk actie ondernomen worden als er toch een poging tot inbraak gedaan wordt wanneer u niet op het kantoor bent.

Zorg voor een bewoonde indruk

Deze tip wordt veelvuldig gebruikt om woonhuizen inbraakvrij te houden. Maar dit geldt natuurlijk ook voor kantoorpanden. Zodra een kantoorpand er bewoond uitziet zullen inbrekers eerder geneigd zijn om het pand met rust te laten. Het gebruik van tijdschakelaars om de verlichting aan en uit te zetten is een bekend voorbeeld hiervoor. Maar u moet ook denken aan het leeg laten halen van de brievenbus door eventuele vrienden, familie of bekenden.

Smart home alarmsystemen

Een alarmsysteem kan een nuttige aanvulling zijn op de beveiliging van uw kantoorpand. Het kan voorkomen dat de verzekeringsmaatschappij eist dat u een alarmsysteem installeert vanwege bijvoorbeeld een hoge waarde van de inboedel of eventuele bijzondere bezittingen. De Smart Home alarmsystemen kunnen worden uitgebreid met extra accessoires, zoals een stekkerschakelaar om bijvoorbeeld een lamp op afstand aan en uit te zetten of een videocamera met bewegingssensor om beelden te bekijken vanuit huis. U kunt uw alarmsysteem zo samen stellen dat u altijd op de hoogte bent van (ongewenste) ontwikkelingen in en rondom uw huis.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.