4 zakelijke verzekeringen die veel ondernemers afsluiten

21 februari 2020 11:21

4 zakelijke verzekeringen die veel ondernemers afsluiten

Welke zakelijke verzekeringen heb je als ondernemer écht nodig? En welke dekkingen zijn minder belangrijk? Met tongbrekers als de beroepsaansprakelijkheidsverzekering en de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is het niet vreemd dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet.

Het soort bedrijfsverzekeringen dat jij nodig hebt als ondernemer hangt af van veel verschillende zaken, zoals in welke branche je actief bent, welke activiteiten je uitvoert en bijvoorbeeld de fase waarin jouw bedrijf zich bevindt. Als beginnende businesscoach loop je uiteraard hele andere risico’s dan de risico’s die je loopt met een eigen webshop of de risico’s die je loopt met een productiebedrijf met tientallen medewerkers in dienst. Hoe zorg je ervoor dat je weet welke ondernemersrisico’s jij maar beter kunt afdekken? Ontdek daarvoor de 4 zakelijke verzekeringen die veel andere ondernemers afsluiten om hun risico’s goed af te dekken.

Belangrijke zakelijke verzekeringen

Wie anders dan andere ondernemers weten welke verzekeringen er belangrijk zijn? We zetten de zakelijke verzekeringen die het meest worden afgesloten voor je op een rij:

  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  • Rechtsbijstandsverzekering
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Een verzekering waar je als ondernemer niet zonder kunt. Het geldt als een belangrijke basisverzekering, zoals je ook in privé de aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Deze relatief goedkope verzekering geeft dekking tegen schade die je veroorzaakt aan andermans eigendommen en andere personen terwijl je aan het werk bent. Gaat er een kop koffie over een laptop of stoot je tegen een glazen plaat die plotseling barst? Waar gewerkt wordt vallen spaanders, die je met deze verzekering gelukkig goed verzekert.

Let op: een particuliere aansprakelijkheidsverzekering biedt geen dekking voor schade die ontstaat tijdens jouw werk. Hier heb je een zakelijke AVB voor nodig.

Tip 1: Benieuwd welke dekking je nodig hebt? Schat in welke risico’s je loopt, wat daarvan de kosten zouden zijn en welk eigen risico je eventueel zelf kunt dragen. Onderschat vooral de kosten bij letsel aan andere personen niet, omdat die hoog kunnen oplopen.

Tip 2: Laat een assurantiekantoor verschillende AVB’s voor jou vergelijken voordat je er eentje afsluit. Doe je het liever zelf online dan kan dat via Yezzer. Daar kun je gratis bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken en premies berekenen.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Maak jij of één van jouw medewerkers een fout tijdens het werk voor een klant? Verkeerde adviezen, berekeningen die niet kloppen en andere foutjes kunnen onverwacht duur uitpakken wanneer jouw klant de schade hiervan verhaalt op jou. Denk hierbij aan financiële schade of bijvoorbeeld gemiste inkomsten.

Beroepsfouten brengen grote risico’s met zich mee. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dek je dit risico af. Een belangrijke verzekering voor zowel freelance tekstschrijvers, bouwbedrijven, IT consultants en bijvoorbeeld advocaten of juristen. De premie voor de BAV hangt uiteraard af van de risico’s die je met jouw beroep loopt. Als tekstschrijver sluit je de verzekering voordeliger af dan als constructeur of bouwbedrijf.

Tip 1: Steeds meer opdrachtgevers stellen de beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht. Wil je kans maken op een opdracht? Dan moet je aantonen dat je over deze verzekering beschikt. Wettelijk is de BAV overigens niet verplicht maar het kan je dus wel helpen om een opdracht binnen te krijgen.

Tip 2: Laat Yezzer gratis beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor je vergelijken en ontvang het vergelijkingsrapport in je inbox.

Rechtsbijstandsverzekering

Je doet zaken in vertrouwen en je maakt duidelijke afspraken met klanten en leveranciers. Toch kan iedere ervaren ondernemer je vertellen dat er ineens een kink in de kabel kan komen. Heel vervelend, maar vroeg of laat krijg je er helaas mee te maken.

Ontstaat er onenigheid over een levering, gemaakte afspraken of de betaling van een openstaande factuur? Dat kan ontzettend lastig zijn, vooral als je werkt in opdracht van grote bedrijven. Die hebben waarschijnlijk een juridische afdeling of in ieder geval een jurist in dienst, waardoor jij al snel aan het kortste eind moet trekken als je de weg juridisch niet zo goed kent.

Veel ondernemers maken gebruik van een rechtsbijstandsverzekering. Die verzekering garandeert ze dat ze kunnen terugvallen op juridische ondersteuning of zelfs een advocaat op het moment dat dit nodig is, zonder dat ze daarvoor het hoge uurtarief van de jurist betalen.

Tip 1: De rechtsbijstandsverzekering is er met verschillende dekkingen. Heb je bijv. een webshop? Verzeker dan in ieder geval inkoop en verkoop. Daarmee verzeker je situaties waarin klanten schade lijden, bijvoorbeeld als leveranciers niet op tijd aan jou leveren of jij de klant niet tijdig kunt leveren.

Tip 2: Vergelijk gratis rechtsbijstandsverzekeringen via Yezzer en laat je gratis adviseren door een persoonlijke adviseur van Yezzer om de juiste dekking voor jou en jouw bedrijf te selecteren.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Je bent enthousiast aan het ondernemen en staat er natuurlijk liever niet te lang bij stil wat er mis zou kunnen gaan. Toch hebben veel ondernemers iets geregeld voor hun inkomen, voor het geval ze hun werk (tijdelijk) niet meer kunnen uitvoeren.

Raak je (deels) arbeidsongeschikt, door een ongeval of door ziekte? Je kunt als ondernemer niet rekenen op een uitkering. Die is er in Nederland alleen voor werknemers in loondienst. Dat betekent dat je zelf een verzekering moet afsluiten. Speciaal voor ondernemers en zelfstandigen, zodat je bij ziekte, invaliditeit of na een ernstig geval kunt blijven rekenen op voldoende inkomen.

Tip 1: vrouwelijke ondernemer? Als je zwanger wordt, kun je een periode niet werken, waardoor je inkomsten zal mislopen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering kan een mooie aanvulling zijn op de Zelfstandige en Zwanger (ZEZ) uitkering.

Tip 2: Je kunt online arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken. Vind een polis die past bij de risico’s die je wilt afdekken en de premie die je daarvoor wilt betalen. Wat veel ondernemers niet weten is dat je een behoorlijke invloed hebt op wat je verzekert en wat je wilt betalen. Op die manier stel je een AOV samen die aansluit op waar je naar op zoek bent. 

Online zakelijke verzekeringen vergelijken

Zelfs nu je weet welke zakelijke verzekeringen belangrijk zijn voor de meeste ondernemers kan het behoorlijk overweldigend zijn. Heb je echt alle verzekeringen nodig en hoe vind je de verzekering die het beste bij jou aansluit met de meest gunstigste voorwaarden?

Verzekeraars vertellen graag dat hun verzekering de beste is. Maar, hoe weet je zeker dat je de beste keuze maakt? Yezzer is jouw online adres om de beschikbare zakelijke verzekeringen te (laten) vergelijken. Je krijgt je eigen persoonlijke adviseur toegewezen die jou (op afstand) adviseert over welke risico’s jij het beste kan afdekken en er voor zorgt dat jij de beste verzekeringen m.b.t. dekking, voorwaarden en natuurlijk premie krijgt. Zodat je zeker weet dat jij net als de andere ondernemers een goede keuze maakt. Voor de belangrijke verzekeringen, waarmee jij ervoor zorgt dat je zorgeloos kunt ondernemen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.