3 tips om kosten efficient te werken in een veranderende IT-omgeving

28 september 2018 15:38

3 tips om kosten efficient te werken in een veranderende IT-omgeving

In de afgelopen jaren zijn we van simpele Officepakketten en 2G internet naar draadloos internet, altijd overal online en oneindige mogelijkheden in de Cloud gegaan. Aan u als IT-manager de taak om een gebruiksvriendelijke en efficiënte werkomgeving te creëren waarin geprofiteerd kan worden van deze oneindige mogelijkheden. Hieronder geven we u 3 tips om kosten efficiënt te werken in een veranderende IT-omgeving en het beste resultaat te behalen met uw budget.

Neem doelmatige beslissingen

Doelmatig beslissingen nemen klinkt heel logisch maar doet u dit ook in de praktijk? Stel bij elke beslissing de vraag: Welke behoeften zijn er binnen het bedrijf op het gebied van IT-functionaliteiten? Passen de gewenste oplossingen hierbij? Vaak beslissen bedrijven op basis van gewenste ICT-toepassingen en oplossingen. Achteraf blijkt deze toepassing niet matchen met de wensen en verwachtingen binnen het bedrijf.

Voorbeeld: U investeert in een uitgebreid SAP-pakket om voor de directie het productieproces inzichtelijk te krijgen. Na implementatie blijkt dat de orderverwerkers en binnendienst sales SAP dermate ingewikkeld vinden dat ze liever met Excel blijven werken. Uitkomst, een grote investering die het doel tot efficiënt werken en inzicht krijgen mist.

Kosten efficiënt werken in een veranderende IT-omgeving begint dus bij het in kaart brengen van de informatiestromen en de IT-behoeftes op de verschillende afdelingen.

Kijk verder dan uw huidige IT-infrastructuur

IT-kosten bestaan voor veel bedrijven (nog steeds) uit het onderhouden van verouderde systemen. Door de jaren heen zijn wijzigingen aangebracht in de bestaande infrastructuur waardoor de samenwerking tussen de verschillende systemen en applicaties binnen de organisatie steeds minder vanzelfsprekend is. Updates worden lastiger uit te voeren en systemen bieden niet meer de functionaliteiten die medewerkers vandaag de dag nodig hebben om te werken. Als IT-manager krijgt u de taak de IT-omgeving in te richten om kosten efficiënter en toekomstgerichter te kunnen werken.

Herkent u deze situatie? Durf verder te kijken dan het in standhouden van de huidige IT-infrastructuur en sta open voor vernieuwde oplossingen die op lange termijn kosten besparend zijn.

Kies voor de cloud

Ondanks het feit dat de overstap naar de cloud een investering van geld en tijd is, is deze oplossing op de lange termijn vaak kosten efficiënter. In de cloud betaalt u enkel voor de applicaties en licenties die u daadwerkelijk gebruikt. Het aanschaffen van een compleet Office Pakket terwijl hier enkel Word en Excel van worden gebruikt wordt hiermee overbodig. Ook dataopslag is naar eigen behoefte in te perken of op te schalen en groeit op deze manier gemakkelijk mee.

De overstap naar de cloud is vaak niet voor heel de organisatie een grote wens waardoor men blijft bij opslag in een datacenter of bij een ICT-partner. Een ding is zeker, de cloud is de toekomst en op vele gebieden aantrekkelijker dan on premise. Kiest u voor een overstap op dit moment dan zal uw bedrijf eerder profiteren van de vele voordelen van de cloud!

www.veermanict.nl

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.