3 tips om een zieke medewerker te ondersteunen

16 maart 2023 11:23

3 tips om een zieke medewerker te ondersteunen

Een griepje of verkoudheid is vervelend. Het is lastig als mensen door gezondheidsproblemen uit de running zijn. Echter, dit zijn wel dingen die relatief snel zijn opgelost. Binnen een week zijn de meesten wel weer op het werk. Helaas komt het ook wel eens voor dat er ergere gezondheidsproblemen zijn. Medewerkers die weken tot maanden en soms zelfs langer niet meer kunnen werken. Niet omdat ze niet willen, maar omdat hun gezondheid dit echt niet toelaat.

Bij langdurige ziekte kom je als ondernemer natuurlijk voor verschillende moeilijkheden te staan. Natuurlijk moet er op het gebied van werk veel geregeld worden. Bijvoorbeeld een vervanger voor de komende tijd. Tegelijkertijd wil je er natuurlijk ook zijn voor deze zieke medewerker. Een beetje steun bieden. Maar hoe doe je dat? We zetten drie tips op een rij om hem of haar een hart onder de riem te steken.

1.      Geef een beterschapsmand

Een beterschapsmand is een mand die wordt gevuld met allerlei spullen die hij of zij momenteel goed kan gebruiken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een mand vol fruit en tijdschriften. Je kunt natuurlijk ook zelf wat samenstellen. Houd hierbij natuurlijk wel rekening met zijn ziekte. Wat kan hij nog wel of juist niet meer? Iemand die heel slecht kan eten, zit bijvoorbeeld niet te wachten op een mand vol lekkers. Hoe lief dat ook moge zijn.

De beste en tevens meest veilige cadeaus voor iemand die ziek is, zijn tijdschriften, verzorgingsproducten en spellen.

2.      Laat regelmatig iets horen

Uit het oog uit het hart? Probeer dit niet zo te laten zijn. Een goede medewerker mag niet vergeten worden. Juist nu niet. Probeer daarom echt wekelijks even iets te laten horen. Een klein kattebelletje om te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Dit kan een appje zijn, maar ook even een telefoontje van jouw kant. Dit hoeft geen lang contact te zijn, maar het zal hem al heel erg goed doen.

Bovendien is dit ook zinvol voor jou als ondernemer. Door regelmatig iets te laten horen, blijf je ook op de hoogte van de huidige situatie. Zo is ook beter in te schatten hoe lang hij nog afwezig zal blijven.

3.      Schrijf gezamenlijk een kaart

Misschien herinner je het je nog wel van vroeger. Als er iemand op school ziek was, dan werd er door iedereen een mooie tekening gemaakt of mochten jullie allemaal je naam op de kaart schrijven. Een mooie manier om het zieke klasgenootje in het zonnetje te zetten. Grappig dat we dat ook op volwassen leeftijd blijven doen.

Het blijft dan ook een mooi gebaar. Een teken dat iedereen aan hem of haar heeft gedacht. Al is het maar voor even. Zamel dan ook met het hele bedrijf geld in om een mooi cadeau en een lieve kaart te kopen. Laat vervolgens iedereen een persoonlijke boodschap op de kaart schrijven. Een mooier cadeau bestaat niet.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

X

Ga je nu al weg?

Wij willen graag nog wat met je delen. Hét Ondernemersbelang bestaat namelijk 20 jaar en dat gaan we vieren. Ga naar deze pagina en ontdek het!

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.