3 belangrijke B’s bij een krappe arbeidsmarkt: Belonen, Binden & Benutten

25 mei 2022 08:56

3 belangrijke B’s bij een krappe arbeidsmarkt: Belonen, Binden & Benutten

Natuurlijk raakt de krapte op de arbeidsmarkt vrijwel alle sectoren. Volgens de UWV-spanningsindicator werkt 82% van de Nederlanders in een beroepsgroep waar momenteel krapte is. Toch springen er een aantal sectoren in het bijzonder uit. De bekende: zorg, techniek en transport. De (wellicht) minder bekende: horeca, kinderopvang en IT. Voor werkgevers uit deze krapte zich natuurlijk in de hoge wervingskosten, maar ook in de stijgende salarissen (zelfs buiten de cao-afspraken).

In tijden van krapte is het belonen (en daarmee binden) van medewerkers dus cruciaal. De personeels- en incentive reizen van Edgeplore helpen bedrijven om medewerkers te belonen en te binden aan de organisatie. Door de verschillende teambuilding activiteiten wordt er naast de gezelligheid ook nog eens een karakterprofiel van elke medewerker opgebouwd. Inzichten voor de organisatie dus om de medeweker in zijn/haar kracht te zetten en optimaal te benutten.

Wat komt er allemaal kijken bij de organisatie van een personeelsreis?

Welke bestemming zal de medewerkers enorm verrassen (lees: meer impact)? Welke teambuildingactiviteiten zijn daar mogelijk en hoe zorg je ervoor dat het programma precies aansluit bij het team (en bij het beschikbare budget)? Natuurlijk is het niet wenselijk om je daar als ondernemer helemaal zelf mee bezig te houden. Het is daarom verstandig om gebruik te maken van een zakelijk reisbureau. Zij nemen alle zorgen uit handen én hebben de lokale kennis op de verschillende locaties.

Een relatief korte periode met unieke belevingen zal ongetwijfeld indruk maken op de collega’s. Een reis waar nog lang over nagepraat zal worden draagt dan ook bij aan een betere relatie tussen werkgever en werknemer, maar ook zeker tussen werknemers onderling.

Lijkt het jou wat om medewerkers te belonen en te binden door hen binnenkort op pad te sturen? Wellicht voor het vieren van een jubileum, een reis na het behalen van de targets óf een reis met echte focus op teambuilding? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Edgeplore. Zij maken jouw organisatie toekomstbestendig door het aanschouwen van het noorderlicht, het overnachten in de woestijn, een feest op een verlaten strand, het bezoek aan een wereldwonder, beach games of een treasure hunt, mét collega’s.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.