Gepubliceerd op 3 maart 2021

Uitvaartverzekering voor ondernemers, is het nodig?

We praten er niet graag over, maar is het wel een zaak die wij vroeg of laat wel onder ogen moeten zien: de uitvaart. Er zijn nogal veel kosten aan verbonden en is het altijd wel verstandig om alles dus vooraf in orde te maken. Met de beste uitvaartverzekering kan dat alles gelukkig in orde worden gemaakt en zal het ook als ondernemer relevant zijn.

Als ondernemer kijk je immers altijd vooruit

Een sterk punt van succesvol ondernemen en moet het daarom ook rekening gehouden worden met alle factoren. Niet alleen zaken doen hoort erbij, maar moet ook gekeken worden naar vele manieren om het risico zo veel als mogelijk te verkleinen. Natuurlijk moet je als ondernemer eerst een afweging maken over wat relevant is voor de zaak. Een WA-verzekering of brandverzekering zal wellicht al afgesloten zijn, maar moet ook gekeken naar wat minder voor de hand liggende zaken. Zijn er werknemers in het bedrijf? Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten kan dan ook veel rust bieden. Echter kan er ook wat breder gekeken worden naar zaken en is een uitvaartverzekering niet te ver gezocht. Daar hoort uitvaartverzekering vergelijken ook bij en zijn er een aantal paketten waaruit er gekozen kan worden. Bij de wat uitgebreide pakketten wordt ook de hele organisatie van de uitvaart door de verzekering in orde gemaakt.

Ook af te sluiten als een compleet pakket

Er moeten als ondernemer dus een aantal verzekeringen afgesloten worden en kan dat soms wel voor verwarring zorgen. Het beste is om daarom alle verzekeringen af te sluiten bij een verzekeraar. Die geven altijd het nodig advies en levert zo een aanpak ook nog de kortingen op. Uitgebreid op zoek gaan naar de juiste verzekeraar is online mogelijk, zoals bij verzekering-winkel.com bijvoorbeeld. Eenmaal er een verzekeraar is gevonden die het juiste pakket aanbiedt tegen het gunstigst tarief kan ervoor gekozen worden om die te behouden of elk jaar weer eens een vergelijking te maken. Zo ben je er zeker van, dat de besparingen maximaal blijven. I een uitvaartverzekering wordt vaker ook gekoppeld aan een levensverzekering. Door die ruim te nemen, kunnen de nabestaanden over voldoende middelen beschikken om de onderneming eventueel over te nemen.

Ondernemen is vooruitzien en moet dat ook in het licht van een uitvaartverzekering afsluiten gezien worden. Zo ben je er zeker van dat na het overlijden alles in goede orde verloopt en kan er gelijk ook een levensverzekering afgesloten worden.

Onze partners