Gepubliceerd op 2 maart 2021

Wintertaling Corporate M&A en -Bouwrecht verder als Kantoor Wintertaling

Wintertaling Corporate M&A en Wintertaling Bouwrecht gaan samen verder als Kantoor Wintertaling. Bij het nieuwe Amsterdamse kantoor werken momenteel vijftien advocaten en professionals, de wens is om dit aantal uit te breiden. In de nieuwe structuur zijn alle vaste medewerkers mede-eigenaar van het kantoor.

Wintertaling Corporate M&A en Wintertaling Bouwrecht gaan samen verder vanuit de behoefte naar meer focus en het vergroten van de innovatiekracht. “In de nieuwe constructie opereren we echt ondernemend”, zegt Marein Smits, een van de initiatiefnemers van het nieuwe kantoor. “Dat betekent: we focussen niet op financiële doelen, zoals gebruikelijk in de advocatuur, maar concentreren ons op hoe we klanten zo goed mogelijk kunnen bijstaan.”

Wintertaling

Rechtsgebieden

Wintertaling biedt in de nieuwe vorm juridische ondersteuning op het gebied van corporate M&A (litigation, startups/scale-ups, familiebedrijven, technology, herstructurering en business valuation) en vastgoedrecht (bouw, projectontwikkeling, omgevingsrecht, huurrecht, koop en verkoop). Ook heeft het kantoor een Frankrijk Desk. De samenwerking met het notariaat dat onderdeel was van de coöperatie en nu onder aanvoering van Sabine van Suijdam deel uitmaakt van notariskantoor Hermans & Schuttevaer Amsterdam, blijft intact.

Ambitie tot uitbreiding

Bij het nieuwe kantoor sluiten zich met Martin Poelman en Yord Koudstaal twee voormalige Wintertaling-teamleden opnieuw aan. Het nieuwe Wintertaling is mede hierdoor een mix van zeer ervaren M&A-advocaten en vastgoed advocaten en aanstormend talent, dat zowel zeer kundig als dienstverlenend is. Bas van Vliet, advocaat Bouwrecht: “Op korte termijn gaan we extra advocaten aantrekken. Zonder veel poespas willen we échte kwaliteit leveren. Daarbij is het mooi om ook jonge, zeer talentvolle advocaten, die we zelf opleiden, te betrekken bij onze cliënten.”

Wintertaling

Mede-eigenaarschap

Behalve een goede dienstverlener, ambiëren de initiatiefnemers ook een leuke, veilige en respectvolle werkgever te zijn, waar professionals kunnen groeien. De nieuwe structuur maakt alle vaste medewerkers mede-eigenaar, iets wat uniek is in de advocatuur. “Ik ben misschien de voortrekker en CEO, maar iedereen is aandeelhouder en deelt in de winst. De winstverdeling wordt in alle openheid bepaald door de algemene vergadering”, aldus Smits. “Dat laatste is een noviteit in onze beroepsgroep. We ondernemen voor elkaar, we brengen alles in en we zorgen er samen voor dat iedereen rechtvaardig meedeelt.”

Onze partners