Gepubliceerd op 7 november 2019

Spotcap, online financiering voor ondernemers


Spotcap is een bedrijfsfinancier met een duidelijk doel: ondernemers in staat stellen om op eenvoudige wijze zakelijke financiering aan te vragen. Hoofd Accountmanagement Rik Heintzberger vertelt hoe Spotcap dit waarmaakt.

Opgericht vanuit een ondernemersgeest

“Spotcap is opgericht vanuit een ondernemersgeest. Wij hebben veel ervaring opgedaan in de financiële sector en zagen dat bepaalde dingen beter konden,” aldus Rik. Spotcap is daarin niet de enige, want het financiële landschap is continu in beweging. Waar vroeger de traditionele bank voorzag in iedere financieringsbehoefte, is het landschap tegenwoordig gevarieerder en diverser. Alle financiering die niet van de bank afkomstig is, wordt ook wel non-bancaire of alternatieve financiering genoemd.

Spotcap is een fintech kredietverstrekker binnen dit landschap van alternatieve financiering. “Wij maken gebruik van slimme technologie, die het zware werk doet achter de schermen. De tijdswinst stoppen wij in kwalitatieve dienstverlening. We zijn in staat complete kredietaanvragen binnen één werkdag te beoordelen en bij goedkeuring heeft een ondernemer direct toegang tot zijn krediet. Maar we onderscheiden ons niet enkel in snelheid: we hechten veel waarde aan persoonlijk contact en denken écht mee met onze klanten en partners. We horen dan ook dagelijks terug hoe zeer het persoonlijke contact gewaardeerd wordt in onze samenwerking,” aldus Rik.

Financiering voor gevestigde bedrijven

Het zijn gevestigde ondernemers – die een gezond bedrijf willen laten groeien of hun continuïteit willen behouden – die bij Spotcap terecht komen. Rik: “Veelal gaat het hierbij om kortetermijninvesteringen zoals het inkopen van voorraad, het financieren van een groot project of het aannemen van extra personeel. Als voorbeeld kan ik een klant noemen die een retailonderneming heeft en collecties inkoopt in het buitenland. Het kapitaal moet al klaarliggen vóór de collectie verscheept wordt, maar verdient zich pas maanden later terug. Een andere klant van ons werkt op projectbasis en moet betalingstermijnen van soms wel 90 dagen hanteren. Deze klanten zijn echt geholpen met een kortlopende financiering om hun werkkapitaal te verruimen en groeien zo stapsgewijs verder met hun bedrijf.”

Flexibel en stapelbaar product

Spotcap is geschikt voor allerlei vormen van werkkapitaalfinanciering. Het feit dat Spotcap geen aanvullende zekerheden vraagt maakt het product flexibel voor ondernemers die al zekerheden hebben afgegeven voor een andere financiering. Rik: “Dankzij onze zeer gedegen en accurate risicoanalyse kunnen wij onverzekerd krediet verstrekken. Het voordeel hiervan is dat dit ons product heel geschikt maakt in een zogeheten stapelfinanciering, oftewel een combinatie van verschillende financieringsvormen. Zo kun je onverzekerd krediet goed inzetten naast een bancaire lening waarbij meestal al een onderpand is vergeven. Dit was zo het geval in het eerdere voorbeeld van onze retailklant, die het winkelpand reeds als zekerheid had afgegeven bij de bank. Wat die flexibiliteit verder vergroot is de mogelijkheid om een lening tijdens de looptijd te verlengen of verhogen. “Wij toetsen op huidige bedrijfsresultaten. Middels een hertoetsing van die resultaten tijdens de looptijd kunnen wij zien of er eventueel meer ruimte is,” aldus Rik.

Zo onderscheidt Spotcap zich door middel van snelheid en kwalitatieve dienstverlening. Met technologie als ‘enabler’ stelt het bedrijf ondernemers zo in staat eenvoudig financiering aan te vragen. Rik: “Zo kunnen ondernemers doen waar ze goed in zijn: ondernemen!”

Spotcap

info@spotcap.nl

https://www.spotcap.nl/

Onze partners