Gepubliceerd op 17 mei 2021

Waar vraag je bedrijfskrediet aan?

Duurt het altijd lang voordat jouw klanten hun facturen betalen? Dan kun je mogelijk niet investeren op momenten dat het nodig is. Dit kan bijzonder frustrerend zijn, zeker als jouw concurrenten wel direct inspringen op nieuwe ontwikkelingen. Om te voorkomen dat je de boot mist en achterop raakt, vraag je bedrijfskrediet aan. Met dit krediet los je een tijdelijk tekort aan liquide middelen op, waardoor je snel kunt bewegen als je kansen ziet. Mogelijk klinkt dit jou als muziek in de oren. In dat geval wil je ongetwijfeld weten waar je bedrijfskrediet aanvraagt. In deze tekst helpen wij jou op weg.

Bank

Als je bedrijfskrediet aanvraagt, sluit je een lening af. Vandaar dat veel ondernemers direct aan een bank denken bij deze financieringsvorm. Er zijn inderdaad veel banken waarbij je als ondernemer aan kunt kloppen voor bedrijfskrediet. De kans is groot dat jij je in eerste instantie tot de bank richt waarbij je momenteel bankiert. Kun je hier bedrijfskrediet aanvragen? Dan besluit je mogelijk direct een afspraak te maken. Wanneer alles goed verloopt en het voorstel van de bank jou aanstaat, kun je waarschijnlijk al snel gebruikmaken van het bedrijfskrediet.

Online geldverstrekker

Krijg je bij een bank niet genoeg geld los? Of ben je om een andere reden niet tevreden over het voorstel? Dan besluit je mogelijk geen aanvraag in te dienen. Laat het er in dat geval niet bij zitten, maar richt je eens tot een online geldverstrekker. Op het internet vind je tegenwoordig namelijk talloze partijen waarbij je bedrijfskrediet aan kunt vragen. Het grote voordeel van een online geldverstrekker is dat je alles vanuit huis kunt regelen. Je dient de aanvraag namelijk online in en je levert de benodigde documentatie digitaal aan. Bovendien ben je niet afhankelijk van openingstijden. Bij een online geldverstrekker kun je 24/7 bedrijfskrediet aanvragen.

Hoe is bedrijfskrediet opgebouwd?

Je weet inmiddels waar je bedrijfskrediet aan kunt vragen. Ben je nog niet bekend met dit krediet? Dan wil je ongetwijfeld eerst weten hoe bedrijfskrediet is opgebouwd alvorens je een aanvraag indient. Daarom lichten wij deze financieringsvorm hier nog even kort toe. Als je voor bedrijfskrediet kiest, zet een geldverstrekker een geldbedrag voor jou klaar op een rekening. Je bepaalt zelf hoeveel geld je opneemt en wanneer je dit doet.

Omdat bedrijfskrediet een lening betreft, los je maandelijks een gedeelte af. Dit bedrag bestaat niet alleen uit aflossing, maar ook uit rente. Het bedrag dat je aflost, kun je in de toekomst opnieuw opnemen als dat nodig is. Uiteraard kan dit alleen binnen de looptijd van bedrijfskrediet. De rente betaal je overigens alleen over het bedrag dat je opneemt. Neem je 100.000 euro op van de 250.000 euro die een geldverstrekker voor jou klaarzet? Dan wordt er alleen rente berekend over 100.000 euro en niet over het volledige bedrag.

Zakelijke lening in plaats van zakelijk krediet

Voor sommige ondernemers is zakelijk krediet niet toereikend. Zo is deze financieringsvorm bijvoorbeeld minder geschikt voor langlopende investeringen. Wil je een nieuwe machine kopen? Of ben je van plan om jouw bedrijf uit te breiden zodat je kunt groeien? Kies dan voor zakelijk lenen. Als je voor deze financieringsvorm kiest, stort een geldverstrekker het geld in één keer op jouw rekening. Hierdoor kun je er direct de gewenste investering mee doen. Vandaar dat een zakelijke lening met name geschikt is voor langlopende investeringen. Er zijn overigens wel wezenlijke verschillen met bedrijfskrediet. Zo kun je afgelost geld bijvoorbeeld niet opnieuw gebruiken. Bovendien betaal je bij een zakelijke lening altijd rente over het hele bedrag.

Onze partners