Gepubliceerd op 21 april 2021

Vijf tips waarmee je het toilet van je kantoor kunt verbeteren

Hoewel de werkruimte de afgelopen jaren is gereviseerd en getransformeerd, kan hetzelfde niet gezegd worden over de badkamers op de werkvloer. Velen zijn het er zelfs over eens dat het toilet op kantoor over het algemeen de slechtste ruimte in een gebouw is. En vaak is dat ook echt het geval. Mogelijk is ook de badkamer in jouw bedrijfspand toe aan een update. Dit kun je bijvoorbeeld al doen met nieuwe vloertegels, die natuurlijk wel moeten passen bij het keramisch parket dat gebruikt wordt in de overige ruimtes. Hieronder lees je meer tips over het verbeteren van het toilet.

Kleuren

Er is geen reden waarom toiletten somber en saai zouden aanvoelen. Je kunt de muren bijvoorbeeld beschilderen met accentkleuren of unieke patronen aanbrengen met behulp van wandtegels om de ruimte wat leven in te blazen. Je kunt daarnaast ook een achtergrond toevoegen. Houd er rekening mee dat kleuren een grote invloed hebben op onze stemming en emoties, dus let op de kleuren waar je voor kiest. Daarnaast is het natuurlijk ook slim om de kleuren aan te laten sluiten op je huisstijl. Vergeet niet dat vuil op licht gekleurde vloertegels beter zichtbaar is dan op tegels met een donkere tint.

Toiletpapier

Natuurlijk is de ervaring in het toilet ook van belang. Hierbij speelt het toiletpapier zonder twijfel een belangrijke rol. In plaats van rollen toiletpapier met losse vellen te kopen kun je er daarom voor kiezen om een dubbele rol kopen. Iedereen die toiletpapier van lage kwaliteit heeft gebruikt kan je vertellen dat dubbellaagse, zachte rollen echt een groot verschil maken. Als je niet zeker weet welk merk je het beste kunt kopen dan kan het slim zijn om je werknemers te vragen wat zij het liefste willen. Zij zijn immers de mensen die elke dag gebruik maken van het toilet.

Gloeilampen

De verlichting speelt bovendien een belangrijke rol in het toilet. Laat daarom de fluorescentielampen of dimlichtoplossingen achterwege en kies in plaats daarvan voor zachte en zwakke lichtoplossingen. Denk aan verschillende lichtlagen om de badkamer te versterken, terwijl je er op deze manier ook voor dat alle kleuren correct worden weergegeven. Dit laatste is vooral belangrijk in vrouwenbadkamers, aangezien vrouwen de neiging hebben om zich in de badkamer op te maken en slechte verlichting een negatieve invloed kan hebben op make-upbeslissingen. Je vrouwelijke werknemers zullen dan ook echt blij zijn als het toilet goed verlicht wordt.

Geurtjes

Eén van de ergste dingen die kunnen gebeuren zodra je de badkamer binnenloopt, is dat het stinkt. Daar houdt natuurlijk echt niemand van. Vanaf dat moment gaat het echt allemaal bergafwaarts. Om vieze of sterke geuren te voorkomen valt het zeker aan te raden om een geurverspreider aan te schaffen. Hierbij is het niet noodzakelijk om te kiezen voor de industriële soort. Kies in plaats daarvan voor natuurlijke geuren die niet te invasief zijn. Pro tip: laat een fles potpourri in alle toiletten staan, iedereen zal je dankbaar zijn. Zo zorg je er namelijk voor dat het hoe dan ook lekker ruikt.

Lotion en handzeep

Daarnaast is het natuurlijk ook van belang om na het toiletbezoek de handen te wassen. Hiervoor gebruik je zeep. Niet alle zepen zijn alleen op dezelfde manier gemaakt, sommige ruiken beter dan andere en sommige zijn meer hydraterend dan andere. Kies bij het kopen van handzeep voor romige varianten die de huid vaak hydrateren en koop als aanvulling een bijbehorende handlotion. Je zult er bovendien verstandig aan doen om zeep te kopen dat lekker ruikt, wat ook bij de handlotion van belang is. Hierbij is er veel keuze, dus je zult hoe dan ook een exemplaar vinden met een lekkere geur

Onze partners