Gepubliceerd op 10 juni 2021

Ontdek de meerwaarde van een militair in je team!

Neem de vooroordelen over militairen weg en ontdek wat voor fantastische medewerkers dit kunnen zijn. Steeds meer organisaties ontdekken de meerwaarde van deze bijzondere doelgroep. Er is veel onwetendheid over de competenties van een militair en hoe die inzetbaar is in het bedrijfsleven. En dat is jammer, want er worden kansen gemist als men zich hier niet wat meer in verdiept.

Inzet voor de samenleving

Bij Defensie wordt veel aan karakterontwikkeling gedaan. Leiderschapskwaliteiten, teambuilding en omgang met diverse soorten mensen. Militairen gaan in naam van Nederland naar het buitenland. Ze zijn moedig, hebben hart voor de zaak en riskeren daar hun leven en maken vaak moeilijke situaties mee. Bovendien laten thuis voor langere tijd achter zich om maatschappelijk verantwoord werk voor de samenleving te doen.

Het groepsresultaat staat voorop

Ze zijn gericht op de mens en het team, waarmee ze een opdracht tot een goed einde moeten brengen en zijn bescheiden en gewend de gezamenlijke prestaties te benadrukken in plaats van hun individuele prestaties. Als militair leer je wel dat je team zo sterk is als de zwakste schakel. Het zijn echte teamplayers.

Door de bijzondere kenmerken (het militair DNA), zoals

  • kameraadschap (“niemand is belangrijker dan het team”)
  • winnaarsmentaliteit
  • discipline
  • verantwoordelijkheidsgevoel
  • doorzettingsvermogen

krijgen bedrijven bijzondere en loyale medewerkers in huis. Bovendien is een oud-militair gewend om zich snel aan te passen en is vaak als smeerolie in een team.

Stratego.work is aangesloten bij de Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) en heeft een NEN-4400-1 certificering en voert het SNA-keurmerk, dat is ontwikkeld om de risico’s van inleners van arbeid en opdrachtgevers van werk te beperken.

Voor alle ingezette medewerkers geldt dat zij werken onder de NBBU-cao. Tevens kunnen alle kandidaten worden voorzien met de VOG, VGB of NATO-clearance.

Zie je de toegevoegde waarde en wil je je team versterken? Neem dan contact op met Stratego.work. Tel. 085 105 4705. Of kijk op www.stratego.work.nl

Onze partners