Gepubliceerd op 12 juni 2019

Zijn prepaid simkaarten interessant voor werknemers?

We leven in een volledig gedigitaliseerd tijdperk. Dit betekent dat er echt van alles mogelijk is op het gebied van techniek en software. Vooral software is sterk geïnnoveerd. Er is echt van alles mogelijk op dit gebied en telkens worden er weer nieuwe dingen onthuld en dus uitgevonden. Niks blijkt meer onmogelijk. Hier hebben we het ook vooral over mobiele telefoons, tablets, computers en laptops. Een simkaart is een belangrijk onderdeel voor vooral telefoons. Een simkaart is een klein kaartje dat door de desbetreffende provider wordt vrijgegeven aan de klant en wordt gebruikt om toegang te geven tot het netwerk van het bedrijf. Dit gebeurt bijna altijd tegen betaling.

Verschillende simkaarten

Met een simkaart wordt er toegang geboden tot het internet netwerk en het mobiele netwerk, hiermee kan worden gebeld, en wordt vrijgegeven en ter beschikking gesteld door het bedrijf. Er zijn verschillende soorten simkaarten. Een simkaart waar een vast abonnement op staat en een prepaid simkaart. Een simkaart met een vast abonnement spreekt voor zich. Hier zijn vaste aspecten afgesproken in een contract en wordt een vast bedrag per maand afgesproken voor het desbetreffende contract. Hierbij gaat het om mb’s en belminuten. Bij een prepaid simkaart wordt een gekozen geldbedrag, door de consument, op de sim kaart gezet. Met dit bedrag kan er gebeld worden naar verschillende nummers en kan internetgebruik worden gebruikt.

Het bedrijfsleven is tegenwoordig volledig gedigitaliseerd. Dit komt doordat we in een digitaal tijdperk leven. Alles is mogelijk op het gebied van software. Dit betekent dat ook alles in een bedrijf op netwerken draait. Een netwerk, wat digitale apparaten in verbinding brengt, is simpelweg het kloppende hart van een bedrijf. Een goed netwerk is dus ook van levensbelang voor een bedrijf. Dit is voor zowel collega’s en klanten. Verder wordt er dus ook veel via mobiel verkeer gewisseld tussen collega’s en klanten.

Prepaid herlaadkaart

Een prepaid herlaadkaart is eigenlijk een kaart waarmee je telkens steeds meer mb’s op je prepaid kaart kan zetten. Dit zorgt ervoor dat je altijd kan internetten, whatsappen of andere dingen op je telefoon kan doen wat data kost.  Dit is dus een heel groot voordeel van een prepaid herlaadkaart. Er zijn meer voordelen maar er zijn ook zeker een paar nadelen. Het grootste nadeel is dat je nooit over je bundel heen kan gaan, je kan altijd bij blijven bestellen. Aan de ene kant is dat een voordeel, want je bent nooit zonder mb’s maar een nadeel is dat je dus ook maandelijks veel geld kwijt kan zijn aan een je prepaid kaart. Een prepaid kaart is voor werknemers niet handig, dan zou je elke maand verschillende afschriften krijgen. Voor een werknemer is het, het beste om gewoon een vast abonnement te nemen. Want als ondernemer wil je zekerheid, en je hebt natuurlijk totaal geen zekerheid als je elke maand een andere factuur krijgt qua prijs.