Gepubliceerd op 15 februari 2019

Waarom is het belangrijk te investeren in je personeel?

Medewerkers worden vaak vergeleken met de pilaren van een bedrijf. Zij vormen het fundament van de organisatie en hebben vaak een grote invloed op het succes. Daarom moeten werkgevers extra zuinig zijn op deze mensen, zeker diegenen die veel hebben betekend. De vraag is alleen hoe werkgevers de juiste waardering kunnen geven en hoe ze hun personeel kunnen blijven motiveren. Eén manier is bijvoorbeeld door het aanbieden van cursussen en interne opleidingen. Waarom is juist dit de moeite waard?

Ontwikkelen van competenties

Wanneer medewerkers zich gaan verdiepen in bepaalde specialisaties voor hun functie, dan komt dat alleen maar ten goede van hun functioneren. Dat komt voornamelijk doordat ze bepaalde competenties ontwikkelen en dat ze steeds beter worden in hun werkzaamheden. Zeker in sectoren waar het nodig is om ontwikkelingen in het vakgebied bij te houden, zoals in de ICT of marketing. In dat geval moeten werknemers voldoende kennis bezitten en dan kan een ICT cursus of training in marketing de ideale uitkomst bieden. Zorg ervoor dat het personeel altijd blijft getriggerd en dat ze zich blijven ontwikkelen.

Motivatie

Als het personeel het gevoel krijgt dat ze voldoende scholingsmogelijkheden hebben, betekent dat vaak dat ze gemotiveerd blijven. Anno 2019 willen veel mensen zich blijven ontwikkelen omdat de huidige generatie zeer leergierig is. Door deze leergierigheid blijven mensen gemotiveerd omdat ze altijd weer op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen. Zeker binnen multifunctionele bedrijven kiezen steeds meer mensen ervoor om zich niet vast te bijten op één soort functie, maar vaak meerdere dingen doen. Kom erachter wat personeelsleden graag willen doen en waar ze meer over willen leren. Kijk of daar mogelijkheden in zijn om ze te laten ontwikkelen zodat ze gemotiveerd blijven.

Ultieme teamspirit

Uiteraard kunnen ook meer collega’s tegelijkertijd deelnemen aan een cursus of training. Daarmee worden niet alleen de competenties beter ontwikkeld van de medewerkers en zorgt het voor een betere motivatie, maar neemt ook de teamspirit toe onder de collega’s. Als meerdere personeelsleden dezelfde ambitie hebben en daar is toevallig een passende cursus of training voor, dan is het een mooie aangelegenheid om meerdere medewerkers hieraan deel te laten nemen. Zo leren collega’s elkaar beter kennen en krijgen ze een nauwere band omdat ze beiden dezelfde doelen hebben.

Groei van het bedrijf

Natuurlijk gaat het personeel er flink op vooruit als ze zich kunnen ontwikkelen en de mogelijkheden hebben om zich te verdiepen in bepaalde stof. Maar ook het bedrijf gaat er flink op vooruit. Doordat medewerkers bereid zijn om een andere functie te vervullen binnen het bedrijf, betekent dat er weer ruimte ontstaat. Immers moet er toch iemand op de plek komen van degene die gaat doorgroeien. Daarmee slaat het bedrijf gelijk twee vliegen in één klap.