Gepubliceerd op 9 oktober 2019

Union Street verwerft Parktoren in Arnhem van Chalet Group

Union Street Investments heeft de Parktoren in Arnhem aangekocht van Chalet Group. Union Street is een platform dat in 2015 is opgericht als toonaangevend vastgoedfonds dat investeert in verschillende Nederlandse vastgoedmarkten. Union Street is opgericht en in eigendom van Monarch Alternative Capital LP, een vastgoedinvesteerder uit New York.

De Parktoren is een hoogwaardig kantoorgebouw van circa 7.500 m² verdeeld over 16 verdiepingen en is gelegen naast Arnhem Centraal Station. Het pand is momenteel voor 67% verhuurd aan meerdere huurders, waaronder Regus, ING en De Staat der Nederlanden. Het kantoorgebouw is samen met het aangrenzende gebouw Rijntoren gebouwd in 2005 en maakt onderdeel uit van het gerevitaliseerde stationsgebied in Arnhem dat ontworpen is door UNStudio.

Met de acquisitie van de Parktoren heeft Union Street haar groeiende vastgoedportefeuille in Nederland verder uitgebreid.

Union Street werd commercieel geadviseerd door Spring Real Estate tijdens deze transactie. Spring Real Estate zal tevens verantwoordelijk zijn voor het asset management van het gebouw. Daarnaast werd Union Street juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff. Chalet Group werd commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield en juridisch geadviseerd door Dentons Boekel.

Indien u meer informatie wilt ontvangen over de transactie of de beschikbare ruimte in het kantoorgebouw neem dan vrijblijvend contact op met Sjors van Iersel  (Spring Real Estate).

Spring Real Estate

Spring Real Estate is een landelijk vastgoed adviesorganisatie met een team van hoogopgeleide en analytisch geschoolde medewerkers. Het bedrijf is acht jaar geleden opgericht en in recordtijd uitgegroeid tot een ‘Top 15’ -bedrijf in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Spring onderscheidt zich door het gebruik van technologie en data in combinatie met een sterke focus op langetermijnrelaties. Op deze manier verwezenlijkt Spring​​gestructureerd data gedreven advies voor haar opdrachtgevers.

Union Street Investments

Union Street Investments is een platform dat in 2015 door Monarch Alternative Capital LP is opgezet. Het fonds richt zich op de aankoop van hoogwaardige kantoorgebouwen door heel Nederland. Met de aankoop van de Parktoren heeft Union Street in totaal 39 gebouwen aangekocht sinds 2015. Union Street wordt uitsluitend gemanaged door Spring Real Estate. Spring Real Estate zal de portefeuille verder optimaliseren door actief asset management. Union Street heeft momenteel tien gebouwen in eigendom met een totaal oppervlakte van 75.000 m², waaronder kantoorgebouwen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Union Street streeft naar een verdere uitbreiding van haar Nederlandse vastgoedportefeuille.

Monarch Alternative Capital

Monarch Alternative Capital LP is opgericht in 2002 en investeert wereldwijd met circa 5 miljard aan beheerd vermogen. Monach investeert primair in opportunistische of distressed bedrijfsobligaties, vastgoed, special situations credit en andere delen van de kredietmarket. Monarch heeft met haar strategie al meer dan 40 miljard geïnvesteerd met behoud van een consistente en herhaalbare aanpak. Monarch heeft 69 werknemers verdeeld over haar kantoren in New York en London, waaronder 23 investment professionals. Monarch heeft een lange en succesvolle investeringsgeschiedenis in opportunistisch onroerend goed in vastgoedmarkten die aan hun kernprincipes voldoen. Daarin onderhoudt Monarch substantiële relaties met lokale partners en adviseurs die in staat zijn om waarde toe te voegen aan hun portefeuille