Gepubliceerd op 16 juli 2019

Stekker uit ISDN per september 2019

Veel bedrijven zijn al overgestapt van hun traditionele ISDN-telefooncentrale naar VoIP-diensten. Indien u nu nog ISDN gebruikt is er een meer dan goede reden om ook over te stappen: het houdt op te bestaan.

Zakelijk VoIP is als het ware een telefooncentrale ‘in de cloud’. Deze bewezen online technologie zorgt voor een efficiencyslag onder uw medewerkers, maar is tevens een stuk voordeliger dan ISDN. Een nieuwe centrale zal zichzelf daardoor snel terugverdienen.

Altijd bereikbaar

Met VoIP loopt alle telefoonverkeer via internet. Uw bedrijf is daardoor altijd bereikbaar. Storingen komen hierbij zelden voor. De dienst biedt u de kans om diverse bedrijfslocaties met elkaar te verbinden zonder dat de klant daar iets van merkt. Medewerkers kunnen vanaf elke werkplek inloggen op het systeem en vanaf ieder beeldscherm is zichtbaar wie er aanwezig is. Ook onderweg blijven teamleden bereikbaar via de telefooncentrale doordat vaste en mobiele telefonie daarin worden geïntegreerd.

Ontelbare lijnen

Doordat de telefooncentrale niet langer locatie gebonden is, kan er flexibeler en efficiënter worden gewerkt. Een zegen voor organisaties waarin flex- en thuiswerken gebruikelijk is. Het aantal gesprekslijnen is bovendien schaalbaar; het bijschakelen van grote aantallen gebruikers is heel eenvoudig.

Meerdere functies

Een groot pluspunt van Zakelijk VoIP is ook dat de telefoon kan worden bediend vanaf het computerscherm. Door integratie met Office 365 of een CRM-systeem kunnen klantgegevens tijdens gesprekken in beeld worden gebracht. Behalve bellen voorziet de service in het gebruik van e-mail, een chatfunctie en videoconferencing.

Goedkoper bellen

Naast veel gebruiksvoordelen is Zakelijk VoIP ook nog eens heel voordelig. Alle kosten voor bellen plus het gebruik van de software zijn verwerkt in een vaste abonnementsprijs. De overgang van ISDN naar Zakelijk VoIP levert bedrijven gemiddeld een kostenbesparing van 20 procent op. Bovendien zijn er geen hoge investeringen nodig om deze dienst in gebruik te nemen.

Direct overstappen

ISDN was lange tijd vooral in de zakelijke markt populair als betrouwbare communicatieoplossing. Nu zo’n beetje iedereen in Nederland beschikt over een snelle en goede internetverbinding biedt VoIP meer veel meer voordelen dan zijn voorganger ISDN. De kwaliteit van VoIP is uitstekend, de mogelijkheden zijn groot en de tarieven laag.

Op 1 september 2019 wordt het ISDN-netwerk definitief uitgezet. Het is uiteraard niet verstandig om dat moment af te wachten en overstappen op Zakelijk VoIP van DSE IT-Services kan per direct afhankelijk van uw huidige abonnement.

Meer weten over de mogelijkheden van VoIP? Neem dan contact op met Frank Beentjes via info@dseit.nl of bel naar 0251-278990.

www.dseit.nl/zakelijk-voip