Gepubliceerd op 11 mei 2017

Ondernemen met mensen

Al meer dan 60 jaar is NLW Groep dé schakel tussen het bedrijfsleven en mensen met een arbeidsbeperking. NLW staat voor waardevol en passend werken met mensen met een arbeidsbeperking en levert daarbij meerwaarde op voor 3 partijen: werknemers, werkgevers en gemeenten.

Voor werkgevers is die meerwaarde dat ze hun werk professioneel en betrouwbaar kunnen uitbesteden aan NLW. Is bijvoorbeeld uw eigen capaciteit niet toereikend? Dan kunt u uw productieproces (of delen daarvan) uitbesteden. Of het nu gaat om logistiek of om techniek, om eenvoudig inpakwerk of om complexe assemblage.

Assemblage partner
Tegenwoordig willen steeds meer bedrijven een flexibele schil creëren en bijvoorbeeld deelbewerkingen uitbesteden. NLW is een betrouwbare partner wanneer u assemblage en montage wilt uitbesteden bij een professionele organisatie, met meer dan 60 jaar ervaring. Wij werken met enthousiaste en kwaliteitsbewuste medewerkers en zijn in het bezit van verfijnde apparatuur. Wij zijn ISO9000 en UL-gecertificeerd en zijn de ideale partner voor zowel eenvoudig seriematig werk als complexe opdrachten.

NLW assembleert voor diverse grote bedrijven in de automotive industrie en industrie voor automatisering van de agrarische sector, motoren en andere technische onderdelen. Werkzaamheden worden in veel gevallen handmatig uitgevoerd door NLW-medewerkers, maar waar mogelijk worden werkzaamheden ook geautomatiseerd. NLW ontwerpt hiervoor, in overleg met de opdrachtgever, diverse productielijnen. Zo maken we enerzijds zwaar en ingewikkeld werk makkelijk en borgen we anderzijds de kwaliteit.

Door het uitbesteden van werk houden bedrijven de productkennis zelf in huis, maar laten ze NLW-medewerkers doen waar zij goed in zijn: het werk uitvoeren. Bedrijven als Fancom, Vostermans Ventilations en Nedschroef werken op deze manier al succesvol samen met NLW.

Van NLW mag verwacht worden dat zij de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt op de werkvloer, dat zij zorgt voor de logistieke afwikkeling en de afstemming op adequate wijze van de planningen in de productie. NLW neemt haar verantwoordelijkheid door opdrachtgevers te ontzorgen en is een flexibele partner, ze komt afspraken na en denkt mee in passende oplossingen.

Bedrijven hotel
Ondanks de grote veranderingen op het gebied van sociale werkgelegenheid is NLW al jarenlang een betrouwbare partner gebleken en zal ze zich ervoor inzetten dit in de toekomst nóg meer zijn. 2017 wordt het jaar dat NLW zich nog meer gaat aanpassen aan de behoefte van de industriële opdrachtgever. Zo worden de locaties van NLW steeds meer aangepast aan de wensen van de opdrachtgever. De verwachting is dat bedrijven in de toekomst zelf een afdeling openen op een van de locaties van NLW waarbij het bedrijf, met behulp van medewerkers die in het kader van de Participatiewet op aangepaste werkplekken zijn aangewezen, productiewerkzaamheden gaat opstarten. Dit alles met minimale inzet van eigen productiecapaciteit.

Maatschappelijke betrokkenheid
Naast het uitvoeren van werk levert NLW ook een bijdrage aan het klaarstomen van medewerkers voor de arbeidsmarkt. NLW geeft arbeidstraining en maakt medewerkers arbeidsfit. De medewerkers doorlopen een programma en zijn hierna (weer) geschikt en gemotiveerd om aan het arbeidsproces deel te nemen bij bijvoorbeeld bedrijven in de regio. Op deze wijze wordt door NLW een bijdrage geleverd om zoveel mogelijk arbeidspotentieel geschikt te maken voor de arbeidsmarkt.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via info@nlw.nl of 0478 552 323. We staan u graag te woord en denken actief met u mee. Kijk voor meer informatie op www.nlw.nl. «