Gepubliceerd op 18 juli 2019

Hoogwaardige IT-oplossingen: wat is Microsoft Azure?

De technologische ontwikkelingen staan nooit stil. Als ondernemer is het dan ook van belang dat je op de hoogte bent van de nieuwste en beste technologische oplossingen. Microsoft Azure staat hoog op de lijst van belangrijkste technologieën voor kleine en grote bedrijven. In deze blog leggen we kort maar krachtig uit wat deze software eigenlijk inhoudt. Wat is het, en belangrijker – hoe kun je het gebruiken?

Wat is Microsoft Azure?

Microsoft Azure is een platform voor software die er op gericht is om het werken in ‘de cloud’ eenvoudig, efficiënt en veilig te maken. Het is dus niet één technologie, maar een verzameling technologieën en services, die ook constant wordt uitgebreid en verbeterd.

Werken in “de cloud” is de toekomst, en veel ondernemingen maken daar nu al veelvuldig gebruik van. Doordat alle bestanden waar mee gewerkt wordt op het internet staan opgeslagen, en verwerkt worden door servers met grote rekenkracht, wordt samenwerken sneller en eenvoudiger. Bovendien kan er altijd en op iedere plek gewerkt worden.

Microsoft Azure haakt in op die voordelen. Dit publieke cloud-platform is speciaal voor ondernemers, en biedt dus enkele mogelijkheden die andere concurrerende platforms niet bieden. Via het platform kun je onder andere gebruik maken van:

  • Software voor het maken van voorspellende analyse;
  • Voorzieningen voor het omgaan met, en analyseren van, ‘Big Data’;
  • Toegang tot een platform voor kunstmatige intelligentie;
  • Stream-mogelijkheden voor het ‘Internet of Things’.

De cloud gebruiken in uw onderneming

Als ondernemer heb je hele specifieke software en voorzieningen nodig. Die behoefte kan ook veranderen, bijvoorbeeld als je innoveert. Een van de voordelen van Microsoft Azure is dat je alleen betaalt voor waar je gebruik van maakt. Jij kiest dus welke software-oplossingen je nodig hebt voor je onderneming. Het aanbod van software blijft overigens constant groeien.

Gebruik maken van Microsoft Azure gaat geheel via de cloud. Dat betekent dat er geen hardware hoeft te worden aangeschaft: alle dataverwerking gaat via het datacentrum van Microsoft. Als ondernemer heeft dat veel voordelen. Zo hoef je veel minder te investeren in het up-to-date houden van hardware, en ben je ervan verzekerd dat je gebruik maakt van de laatste technologische ontwikkelingen.

Efficiënt werken in de cloud met Microsoft Azure

Als je een ICT-bedrijf hebt, is de kans groot dat je al in de cloud werkt – en dat je al gebruik maakt van een onderdeel van Microsoft Azure. Verdere implementatie van dit systeem kan veel voordelen hebben. Er bestaan speciale Microsoft trainingen, aan de hand waarvan je de cloud goed kunt inzetten in jouw bedrijf. Van mkb tot commerciële gigant: iedereen kan de vruchten plukken van het gebruik van Microsoft Azure.