Gepubliceerd op 13 september 2017

Waarom bestuurders onvoldoende investeren in informatiebeveiliging.

Onderzoek wijst uit dat informatiebeveiliging een steeds dominanter onderwerp wordt voor bestuurders en managers. Tegelijkertijd wordt ook steeds duidelijker dat er vaak niet in de juiste zaken geïnvesteerd wordt. Hoe zorg je er nu voor dat je de juiste afweging maakt? Tijd voor tips om betere investeringen te doen.

Onderzoekers hebben ontdekt dat managers en bestuurders veelal verkeerde afwegingen maken op het gebed van informatiebeveiliging. Informatiebeveiligers dragen daar zelf aan bij doordat ze bestuurders op verkeerde wijze informeren over informatiebeveiliging. Het onderzoek heeft geleid tot verschillende aanbevelingen voor informatiebeveiligers om bestuurders te helpen om anders naar investeringen in beveiliging te kijken.

Informatiebeveiliging moet ervoor zorgen dat bedrijfsgevoelige of persoonsgegevens veilig worden beheerd en niet in handen vallen van onbevoegden. Door op een andere manier naar het beveiligen van informatie te kijken kan er worden voorkomen dat bestuurders verkeerde investeringsbeslissingen nemen. Door de juiste keuzes te maken hoeven organisaties vaak niet eens te investeren in nieuwe hardware, maar kunnen bestaande systemen ingezet worden om de boel op orde te brengen.

De verkeerde keuzes zijn mede te danken aan de lage prioriteit van en verkeerde perceptie rondom informatiebeveiliging. Om u op weg te helpen met het maken van de juiste keuzes en desinvesteringen te voorkomen heeft Guardian360 een whitepaper geschreven. Guardian360 heeft in deze whitepaper de belangrijkste redenen in kaart gebracht waarom organisaties hun informatiebeveiliging op orde moeten hebben en helpt daarnaast bestuurders betere investeringsbeslissingen te nemen. Bent uw nieuwgierig naar deze tips?

Download dan hier de gratis whitepaper.

Guardian360
Schouwburgplein 30-34
3012 CL Rotterdam
Info@guardian360.nl