Gepubliceerd op 7 augustus 2019

Hoger in Google met jouw bedrijf? Wij geven de eerste tips!

Wanneer u vandaag de dag een bedrijf opzet, is een goede website het eerste waar u aan denkt. Websites en webshops zijn niet meer weg te denken in ons dagelijks leven van shoppen. Met een goede online winkel kunt u veel klanten bedienen, maar hoe zorgt u er nou voor dat deze potentiële klanten ú ook weten te vinden? Hier volgen een aantal goede tips waar u aan kunt denken om uw vindbaarheid te vergroten en te zorgen dat uw online bedrijf een succes wordt.

Geen versus onbekende website

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt zeker ook voor websites. Als men ú niet kent, zal men ook nooit bedenken dat er op uw webshop wellicht het perfecte product ligt dat men wil kopen. En dat is jammer. Er zijn namelijk een aantal slimme trucs die kunnen worden toegepast om juist dit doel te bereiken: meer traffic genereren naar uw website en een grotere conversie van prospect naar klant.

Zoekmachines anno 2019

Ga eerste zelf maar na hoe u zelf naar producten zoekt. Hoogstwaarschijnlijk begint u op uw favoriete zoekmachine. In Europa is dit doorgaans Google. U gaat niet alle resultaten bekijken, maar gaat enkel de eerste paar pagina’s af om te kijken of uw product daarbij staat. U bekijkt de verschillende pagina’s en maakt uw beslissing om te kopen. Hoe hoger in Google, hoe groter de kans dat er iets gekocht wordt. En daar moet u als bedrijf gebruik van maken!

Zoekmachine marketing

Om ervoor te zorgen dat uw webshop bij die eerste paar resultaten zit, kunt u een SEO campagne uitvoeren. SEO betekent Search Engine Optimization en is een techniek die ervoor zorgt dat uw website een hogere ranking krijgt binnen de zoekresultaten van de zoekmachine. Door slimme teksten te schrijven, kunt u goed inspelen op de criteria die de zoekmachines hanteren. Een zoekmachine marketing specialist kan u prima helpen met het vinden van de beste oplossing. Zo komt u hoger in Google en zult u meer leads creëren. En meer leads betekent uiteindelijk dat u meer omzet gaat genereren.