Gepubliceerd op 28 februari 2019

Het gevoel dat er meer uit te halen was geweest

Een sloopauto – bij het horen van het woord zie je een pers voor je die de wagen verpletterd tot een pakketje schroot. In een stripverhaal heeft de eigenaar dan helaas zijn portefeuille in het dashboardkastje laten liggen, in de werkelijkheid rijden veel sloopauto’s nog jarenlang rond in Afrika. Dat is het frustrerende gevoel waarmee veel mensen die hun auto als sloopauto hebben verkocht blijven zitten: niet de angst dat er iets waardevols in achterbleef, wel er te weinig voor te zijn betaald.

Is dat gevoel terecht? De slechte naam die de opkopers van oudsher hebben komt érgens vandaan. In 1960 verloor presidentskandidaat Richard Nixon de verkiezingen, onder andere omdat de tegenpartij een poster had gedrukt met een foto van hem en daaronder de vraag: Would you buy a used car from this man? Miljoenen mensen beantwoordden die vraag voor zichzelf met no. De truc zou waarschijnlijk niet hebben gewerkt met een ander product. Een sloopauto met een goed gevoel verkopen is dus een kwestie van betrouwbaarheid. Vertrouwen moet je verdienen. Hoe krijg je mensen zover dat ze je dit schenken? Door ervoor te zorgen dat ze zich niet hoeven af te vragen of je het wel waard bent. Als het koopproces volkomen transparant verloopt, hoeft de verkoper niet langer te piekeren of die prijs wel fair is. De prijs die is betaald is de best mogelijke prijs.

Dat is precies de werkwijze van OSW, een online platform dat bezitters van sloopauto’s en aspirant kopers daarvan samenbrengt. Die kopers zijn erkende bedrijven. Ontvangt u via OSW een bod waarmee u akkoord gaat, dan krijgt u direct daarna een link naar de bedrijfspagina van de koper, inclusief alle contactgegevens én klantbeoordelingen. Omgekeerd wordt de occasion die te koop wordt aangeboden ook eerst gekeurd door de specialisten van OSW. Zo weet elke partij waar hij aan toe is en komt er geen ruis in het proces. Is de deal eenmaal gesloten, dan zorgt OSW voor het maken van een afspraak om de auto op te halen.

Wat geldt voor een auto, gaat ook op voor een motor, een caravan, camper en zelfs een boot. Nooit meer een kater na de verkoop, nooit meer het gevoel dat er meer uit te halen was geweest. De auto is weg, veilig en snel, en wat er voor in de plaats is gekomen is exact dat leuke bedrag dat hij nog waard was.

Wilt u ook uw sloopauto verkopen?