Gepubliceerd op 10 april 2019

Uw partner in conceptmatig bouwen

De hoofdletters in HDC staan oorspronkelijk voor Handels- en Deuren Centrum, maar het bedrijf dat Tinus Schonewille en Jeroen Zwart in Beilen runnen, kan veel meer. Sinds 9 maart 2016 profileren zij zich als ‘Uw Conceptmatige Bouwpartner’. Of het nu gaat om kozijnen, deuren, schuifkasten of een garagedeur, het product kan compleet afgemonteerd, dus inclusief het hang- en sluitwerk, worden geleverd. “Wij ontzorgen de aannemer.”

Tinus en Jeroen kennen elkaar al jaren. Beide heren zijn reeds decennia actief in de verkoop van bouwmaterialen. Samen hebben ze voor verschillende bedrijven gewerkt, zowel in de binnen- als buitendienst. Steeds vaker werd gevraagd naar het volledige ontzorgen van projecten, dus niet alleen het leveren van de bouwdelen, maar ook het inmeten en de montage.

“Wij geloven volledig in de conceptmatige aanpak van projecten. Vandaar dat we met zijn tweeën HDC Beilen hebben opgericht.”

Trend bouwwereld
Na de crisis is een duidelijke verandering in de bouwwereld zichtbaar. “Dozen schuiven is niet meer van deze tijd. Een aannemer wil tegenwoordig het complete plaatje hebben; wat kost een deur als deze open- en dichtgaat? Dus inclusief het hang- en sluitwerk en afgemonteerd.” Op die behoefte spelen Tinus en Jeroen in met hun bedrijf. Vroeger deed een aannemer alles zelf, tegenwoordig schakelt hij specialisten in. Deze trend zie je in Duitsland al langer.

Op het gebied van ramen, deuren en kozijnen profileert HDC Beilen zich als de specialist voor kleine en middelgrote aannemers in het noorden. Onder het logo staat niet voor niets: ‘Uw Conceptmatige Bouwpartner’. “Wij ontzorgen de aannemer. Zeker 95 procent van onze business zit in die hoek. Een particulier kan bij ons terecht, maar dat is niet de markt waar wij ons primair op richten.”

De conceptmatige manier van werken van HDC Beilen slaat aan en inmiddels worden ook afbouwprojecten via deze formule gerealiseerd. “Het gemak – één aanspreekpunt, waar je ook een stuk werkvoorbereiding kunt neerleggen en één totaalprijs – wordt herkend. Maar wij gaan nooit op de stoel van de aannemer zitten. Hij maakt gebruik van onze kennis en ons netwerk. En als het geleverde werk en de relatie goed zijn, komt men bij je terug.”

Zo heeft HDC monteurs voor bijvoorbeeld de binnen- en buitendeuren, kunststof kozijnen, haarden en kachels, Ytong separatiepanelen, schuifdeurkasten en garagedeuren. Er is altijd een specialist aan het werk. Vaklieden die je zo naar een klus kunt sturen. “Wij gaan voor vaardige handen in de montage, niet voor de goedkoopste.”

Showroom in Beilen
HDC Beilen is gevestigd in het pand van De Lange Natuursteen aan de Ossebroeken 30 te Beilen. Een handelsbedrijf en importeur van allerlei soorten natuursteen en composieten waarmee HDC samenwerkt.

In de showroom toont HDC onder andere 20 verschillende binnendeuren, 54 soorten deurkrukken, boerenbeslag, kunststof kozijnen, gevelbekleding, gevelstenen, dakpannen, garagedeuren en schuifkasten. Daarnaast ook een inbouwhaard bekleed met Belgisch hardsteen in betonlook.

Aannemers kunnen hun klanten langs sturen om in de showroom alle materialen uit te zoeken. Hiervan wordt dan een showroomrapport gemaakt en naar de aannemer gestuurd. Ben u de volgende aannemer die wij mogen ontzorgen? Neem dan contact met ons op of kijk voor meer informatie op www.hdcbeilen.nl.