Gepubliceerd op 3 april 2020

De laatste webdesign trends

Webdesign is continu in verandering en we zien constant nieuwe trends verschijnen en andere trends weer verdwijnen. Op de hoogte blijven van de laatste webdesign trends is een must in ons webdesign bureau. Niemand wil achterblijven met een verouderd design of een ouderwetse marketing techniek.

Om je op weg te helpen, bundelen we hier de interessantste webdesign trends die nuttig zijn voor ondernemers.

  • Nachtmodus of een donker thema implementeren op je website of in je apps is hot en ultra modern. We zien dat donker getinte websites een moderne uitstraling hebben en dat ze steeds vaker gebruikt worden door grote merken en ondernemers.
  • Persoonlijkheid! Websites die kleine imperfecties vertonen, zoals een handgeschreven lettertype of getekende illustraties roepen emotie op. In 2020 zijn internetgebruikers geneigd om websites met een persoonlijk karakter sneller toe te voegen aan hun favorieten. Ook iconen die met de hand getekend zijn, worden steeds populairder.
  • Zwevende elementen die een schaduw vertonen op de webpagina worden steeds vaker geïmplementeerd op landingspagina’s en websites. Werk met lagen en diepte om meer impact te hebben op je bezoekers.
  • 3D elementen zijn populairder dan ooit. Deze trend is al een tijdje in opmars en we kunnen met zekerheid zeggen dat 2020 het perfecte jaar is om 3D elementen te verwerken in je website design.
  • Minimalisme en flat design wint ook al enige tijd aan populariteit. Witte ruimtes en een minimalistisch design brengt rust. Laat dat nu juist zijn wat mensen tegenwoordig goed kunnen gebruiken. Het leven is al hectisch genoeg. Wanneer je website bezoekers op jouw website een rustig design terug vinden, blijven ze zeker langer rondhangen!
  • Meer video! Mensen kijken liever naar een video dan dat ze lange blokken tekst lezen. Kun jij jouw product of dienst in de kijker zetten met een coole of inspirerende video? Doen!

Wil je jouw website ook optimaliseren en de laatste webdesign trends implementeren? Neem dan zeker contact op met een ervaren webdesign bureau zoals Conversal! Zij kunnen je helpen met de opzet van een moderne website of jouw bestaande website moderniseren!

Conversal

Burgemeester De Cocklaan 10
bus 11 9320 Erembodegem
info@conversal.be
www.conversal.be