Gepubliceerd op 1 mei 2020

Corum Investments keert wél dividend uit

Corum Investments heeft in april ‘gewoon’ het maandelijkse dividend aan zijn aandeelhouders uitgekeerd en zal dit de aankomende maanden ook  blijven doen. Daar waar een flink aantal beursgenoteerde bedrijven en beleggingsinstellingen bekend hebben gemaakt dat ze stoppen met het uitbetalen van dividend, blijft Corum dit wél doen.

Corum Investments onderscheidt zich als stabiel financieel product, ook in onzekere tijden. In maart was het resultaat voor Corum Origin 6%  (€ 5,45 per aandeel) en dit fonds heeft voor dit hele jaar een resultaat van 5.94%. Dat is het gemiddelde percentage voor Q1. Corum XL realiseerde in maart een rendement van 6.67%  (€ 1,05 per aandeel). Het ‘year-to-date’ resultaat staat daarmee op 6.41%. Voor beide fondsen geldt dat de verwachtingen ook voor de aankomende maanden goed zijn.

Corum Investments belegt namens vele particuliere beleggers op een risicomijdende wijze in vastgoed verspreid over heel Europa. De panden waarin Corum belegt worden gehuurd door bedrijven in uiteenlopende sectoren en daarmee zijn de opbrengsten minder conjunctuur gevoelig.

Geen risico’s nemen

Edwin Lips, Head of Sales van Corum Investments Nederland: “Het is goed te zien dat de resultaten van onze fondsen stabiel blijven. Het hele beleid is er op gericht om met maximale spreiding risico’s te minimaliseren. Zeker gezien de economische verwachtingen wordt dat belangrijker dan ooit.”

Hij vervolgt met: “Vastgoed is altijd een minder volatiele investering dan beleggen in aandelen en dat geldt nog meer in tijden van turbulentie. Bijna vijftigduizend particulieren in de hele wereld hebben inmiddels voor Corum gekozen om zo een goed rendement uit hun geld te behalen.”

Over Corum

Corum is een toonaangevende Franse vastgoedinvesteerder die in Frankrijk vermogensopbouw voor gewone particulieren mogelijk heeft gemaakt. In Nederland biedt Corum momenteel twee vastgoedbeleggingsfondsen aan: Corum Origin (eurozone) en Corum XL (wereldwijd). Vanuit zeven internationale vestigingen beheert Corum bijna  4 miljard euro aan activa wereldwijd. Website: www.corum-funds.nl