Gepubliceerd op 24 juni 2019

5 SEO tips voor een goed vindbare website

Iedere ondernemer wil natuurlijk dat zijn of haar website goed gevonden wordt in de website. Maar doordat iedereen hier zijn best voor doet is de concurrentie soms hoog. In dit artikel vind je daarom vijf nuttige tips die je kunnen helpen met het verbeteren van de vindbaarheid van je website.

1. Een veilige website is belangrijker dan ooit

Het hebben van een veilige website is nu belangrijker dan ooit. Zoekmachine giganten als Google gaan steeds strenger letten op de beveiliging van je website. Zo doen immers alles met de gebruiker van het internet in het achterhoofd. En een onveilige website kan gevaren voor deze gebruiker opleveren wanneer ze bijvoorbeeld hun betaalgegevens invullen op je site. Zeg daarom vaarwel tegen je HTTP verbinding en ga snel over naar een HTTPS verbinding. Dit is niet alleen veiliger voor je bezoekers, maar ook voor je SEO.

2. Het gebruik van zoekmachine optimalisatie en webdesign gaan hand in hand

Door zoekmachine optimalisatie goed toe te passen kun je ervoor zorgen dat er meer bezoekers op de website komen. Maar natuurlijk wil je vervolgens dat deze bezoekers ook de juiste pagina’s en informatie weten te vinden. Een goed webdesign is hierbij doorslaggevend. Dit zorgt er namelijk voor dat de gebruiksvriendelijkheid van de website optimaal is, zodat de bezoekers niet snel weer afhaken. Bij Convident zijn we daarom altijd bezig om een goede balans te vinden tussen SEO en webdesign.

3. Longtail keywords worden steeds belangrijker

Mede door de opkomst van Voice Search wordt het gebruik van long tail keywords steeds belangrijker op de website. Mensen zoeken hierdoor steeds vaker met behulp van termen als: ‘Wat is het beste restaurant bij mij in de buurt?’ dan op ‘beste restaurant’. Door het gebruik van deze lange keywords kun je een hoop bezoekers naar je website krijgen. Dit komt doordat deze zoektermen vaak een stuk minder competitief zijn.

4. Goede content is nog steeds onmisbaar

Het staat bijna in iedere lijst met SEO tips, maar mag hier ook niet ontbreken. Het schrijven van goede content op de website zoals blogartikelen of landingspagina’s is namelijk nog steeds onmisbaar. Dit zijn de pagina’s waarmee je als organisatie verschijnt in de zoekmachines en bezoekers naar de website weet te krijgen. Hoe beter deze pagina geschreven is en aansluit op waar de klant naar zoekt, hoe hoger het zal verschijnen in de zoekmachines. Dit kan voor veel potentiële leads zorgen.

5. Meer WordPress-plugins is niet altijd beter

WordPress is het grootste platform ter wereld waarop website draaien. Het wordt zoveel gebruikt omdat het heel makkelijk is om features toe te voegen door middel van plugins, alleen wordt dit vaak overdreven. Het hebben van veel verschillende features is leuk, maar komt de snelheid van de website niet ten goede. Probeer daarom om het gebruik van plugins te beperken tot het noodzakelijke om de website snelheid niet negatief te beïnvloeden.